||
|| ||

AlphaESS lanceert compleet gamma van slimme thuisbatterijen op de Nederlandse markt

installatie
AlphaESS is een wereldmarktleider op het gebied van thuisbatterijen en batterijsystemen voor kleine en grote bedrijven. AlphaESS was één van de eerste spelers op de markt actief. Hun jarenlange ervaring heeft grote voordelen, zo zijn de systemen van AlphaESS toonaangevend op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid én functionaliteit. Dit uit zich onder meer in het marktleiderschap voor thuisbatterijen in Australië. Een land dat bekend staat om haar strenge elektrotechnische veiligheidseisen en extreem klimaat. Maar ook in de erkenning van AlphaESS als Top Brand PV Storage 2022, door EUPD Research, in zowel Zuid-Afrika, Australië en België.
Het Nederlandse energienet snakt naar balans. De gemiddelde Nederlander snakt naar een betaalbare energiefactuur. Bovenal willen we allemaal zekerheid en niet voor onaangename verrassingen komen te staan. De onzekerheid is vandaag groot. Er is de aangekondigde afbouw van de salderingsregeling, de huidige prijsniveaus voor stroom en gas, de toenemende netcongestie (beperking van stroom-aansluit- en invoedingscapaciteit), electrificatie van verwarmen en transport alsook gasvrije- renovaties en nieuwbouw. Een thuisbatterij van AlphaESS in combinatie met zonnepanelen kan stabiliteit en zekerheid bieden. Met een correct gedimensioneerde thuisbatterij kan men zelfs tot 90% netonafhankelijk worden waardoor veranderingen amper impact hebben. 
“De thuisbatterijen van AlphaESS zijn Slimme batterijen die op afstand kunnen aangestuurd worden. Op die manier kunnen veranderingen in wetgeving en tariefstructuren lokaal opgevangen worden. Zo ben je met een AlphaESS thuisbatterij klaar voor de toekomst, wat de Nederlandse regering ook beslist. Wacht niet langer en neem uw toekomst zelf in handen”

Slimme batterijen zijn de toekomst De stevige fluctuaties van de uurprijzen van elektriciteit maken het voor eigenaren van een AlphaESS thuisbatterij mogelijk om stroom in te kopen wanneer deze goedkoop is. Maar natuurlijk wil men daar niet actief zelf mee bezig zijn. AlphaESS batterijen kunnen gekoppeld worden aan een energie-handelsplatform waar dit allemaal automatisch gebeurt. Hiermee verhoogt men het rendement van de thuisbatterij aanzienlijk. Een voorbeeld hiervan uit België is Jabba.Energy. Het platform van Jabba voorspelt aan de hand van artificiële intelligentie de energieprijzen – op basis van marktdata en weersvoorspellingen – en bepaalt wanneer een thuisbatterij best stroom koopt of verkoopt. De vraag is niet of dit in Nederland ook noodzakelijk zal zijn maar vooral wanneer. Als dit het geval is, kan Jabba ook geïmplementeerd worden in Nederland.
Ook oplossingen voor onze bedrijven AlphaESS heeft naast de thuisbatterij ook een compleet gamma van grote oplossingen. 30 – 50 – 100 kW omvormers met quasi ombeperkte opslagcapaciteit. De plaatsing van grotere batterijsystemen zijn tegenwoordig vaak noodzakelijk om te kunnen groeien of om op een nieuwe locatie te kunnen starten. Dit als gevolg van de inmiddels wijdverspreide netcongestie in combinatie met een toenemende vraag naar meer EV-laders. Deze niet-residentiële systemen vereisen maatwerk en hiervoor wordt ook steeds een complete analyse gedaan. 
||
||