Afbeelding
Groen-Dak-capucines-School-Derbigum-Nederland

De combinatie groen dak met zonnepanelen is ideaal!

installatie
In het huidige straatbeeld zal het je ongetwijfeld zijn opgevallen dat je steeds meer zonnepanelen ziet. De kwaliteit van zonnepanelen is de laatste jaren flink omhoog gegaan en veel mensen ervaren dan ook de voordelen en vertellen dit door aan buren, collega’s en vrienden. Tegelijkertijd beginnen groene daken ook populair te worden, maar ze zijn nog niet zo aanwezig in vergelijking met zonnepanelen. Toch is de kans groot dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren, want juist de combinatie groen dak met zonnepanelen is ideaal. In dit artikel leggen we je uit waarom dit zo is. 

Nog meer rendement

Tegenwoordig is Nederland flink aan het verduurzamen en natuurlijk wil jij niet achterblijven. Hoe eerder je investeert in duurzaamheidsoplossingen , hoe sneller je kunt profiteren van alle aangename voordelen. Een sedumdak met zonnepanelen zorgt voor extra rendement. 
De zonnepaneleninstallatie van Solar Sedum komt natuurlijk beter tot zijn recht op een groen dak. Daarnaast is gebleken dat een groen dak ook de levensduur van de zonnepanelen verlengt. Ze werken dus goed samen, maar individueel hebben ze natuurlijk ook nog eens verschillende voordelen. 

Andere voordelen

Een groen dak brengt op zichzelf ook verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats draag je met een groen dak bij aan een beter milieu. Een groen dak absorbeert namelijk regenwater en daardoor wordt de afvoer naar het riool vertraagd. Dit zorgt er ook voor dat het grondwaterpeil stabiel blijft en de kans op overstromingen wordt op die manier gereduceerd. 
Daarnaast zorgt een groen dak ook voor een schonere lucht in de omgeving. De planten op een groen dak filteren namelijk het fijnstof en zetten de schadelijke CO2 om in bruikbare zuurstof. Daarnaast verlaagt een groen dak de temperatuur op het dak en daardoor werken je zonnepanelen beter. Een groen dak is bovendien duurzaam en zorgt voor waardevermeerdering van je huis. 
Dankzij zonnepanelen krijg je een hoger energielabel. Als je van plan bent om een woning te verhuren of te verkopen, dan ben je tegenwoordig verplicht om daar een energielabel bij te leveren. Dit label wordt opgemaakt door een onafhankelijke expert. Hoe meer duurzaamheidsmaatregelen, hoe gunstiger label je krijgt en dit maakt je woning een stuk aantrekkelijker voor de huur of verkoop en dat is zeer praktisch. 

Profiteer nu van de subsidieregelingen 

In verschillende gemeentes kun je op dit moment nog subsidie voor groene daken en zonnepanelen aanvragen. We kunnen niet specifiek iets zeggen over de precieze subsidies, want die verschillen per gemeente. 
De kans is echter wel groot dat je in de toekomst geen, of minder, subsidie krijgt. Ook om die reden is het daarom relevant om nu te investeren in zonnepanelen in combinatie met een groen dak.