Afbeelding

ONZE TOEKOMST DRAAIT OM JOU! VSK ZET JE OP VOORSPRONG!

installatie

VSK is dé beurs waar je in één bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de wereld van installatie. Of het nu gaat om W-installatie of E-installatie; VSK is de beurs voor de totale installatiebranche! Exposanten delen hun kennis en tonen het nieuwste aanbod van oplossingen, toepassingen, technieken, innovaties en diensten.

Opening en uitreiking VSK Awards | VSK Theater Hal 9  

Op dinsdag 6 februari opent Doekle Trepstra, voorzitter Techniek Nederland, officiëel VSK 2024. Aanvullend worden de winnaars van de VSK Awards bekend gemaakt, gekozen door een uitgebreide jury in de categorieën Energietransitie, Gezond & Comfort en Installateurszaken. Maar ook wordt er de publiekswinnaar bekendgemaakt.

VSK Kennis Theaters | hal 7 en hal 9 

Kennis staat ook deze editie weer centraal tijdens VSK. Daarom is er zowel in hal 7 als in hal 9 een VSK Kennis Theater. In de theaters zijn doorlopend presentaties. Een hands-on programma waar praktische presentaties gegeven worden over de belangrijkste ontwikkelingen in de branche. Denk aan sessies over E & W, luchtkwaliteit en binnenklimaat, elektrificatie, veiligheid, duurzame klimaattechnologie, gezonde gebouwen en remote monitoring. 

Nieuw: Fedet Paviljoen | hal 9

Tijdens VSK 2024 vormt elektrotechniek een belangrijk onderdeel van de activiteiten. Niet voor niets is +E toegevoegd aan het logo. Kabelgoten, schakelmateriaal, licht, kabels en schakelingen. Alle grote elektrotechniekdisciplines worden vertegenwoordigd door exposanten die hun nieuwste innovaties en visies tonen op het gebied van E-installatie. Op het Fedet Paviljoen staan o.a. de volgende partijen: Miasin B.V., Niedax Kleinhuis B.V., Finder Relais Nederland B.V., Hiflex Automatiseringstechniek B.V., Simcas electro B.V., Belpa B.V., Ledvance Benelux B.V. en Attema B.V.

Nieuw: VSK Academy | hal 9

Slimmere technieken, duurzamere installaties, circulair materiaalgebruik. Het vak van Installateur is continu in ontwikkeling. Scholing, opleiding en het verbreden van de kennis is daarmee belangrijker dan ooit tevoren. Dat is precies de reden waarom er tijdens VSK 2024 extra aandacht op het onderwerp ‘ontwikkeling van de vakprofessional’ komt in de vorm van de VSK Academy. Een fysieke plek in hal 9 waar de gehele beursperiode workshops en praktijkinstructies gegeven worden.

Nieuw: VSK Installatie Festival | hal 7

Op het VSK Installatie Festival staat een unieke belevenis voor je klaar hier ontdek je de perfecte balans tussen plezier maken en het vergaren van waardevolle vakkennis. Dit is dé plek waar innovatie en vermaak samenkomen, en waar je in direct contact kunt treden met partijen die de toekomst van de branche vormgeven. Doe bijvoorbeeld mee aan het Amwittools Festivalspel of toon met je collega’s je vaardigheden bij een aantal attracties. Na alle inspanningen is er gelegenheid om te genieten van een welverdiend hapje en drankje. Dit is ook het perfecte moment om informeel met je collega’s of medebezoekers over nieuwe connecties en exposanten te praten.

VSK Start-upplein | Hal 9

Om de nieuwe initiatieven en innovaties die geïntroduceerd worden binnen de sector een podium te geven, is het VSK Start-upplein ontwikkeld. Bedrijven presenteren hier hun innovatieve oplossingen die jou verder gaan helpen in je werk en binnen de thema’s die nu actueel zijn.  

VSK Veiligheidsplein | Hal 9

Van kleding tot normeringen. Hier vind je alle informatie over veilig werken. Bezoek het plein en laat je bijpraten over de laatste ontwikkelingen. 

VSK Loopbaanplein | Hal 9

De installatiesector is in transitie. Blijven bewegen en ontwikkelen is dus essentieel. Instroom, doorstroom en ontwikkeling van personeel zijn actuele issues binnen de sector. Daarom biedt VSK een loopbaanstraat aan waar diverse opleiders, kennisinstituten en werving- en selectiebureaus jou verder helpen je vak nóg beter te beoefenen en klaar te zijn voor de toekomst.

VSK Duurzaamheidsroute

Duurzaamheid is een van de hoofdthema’s tijdens VSK. Via de Duurzaamheidsroute vind je exposanten en kennisinstituten die hun oplossingen presenteren en kennis overdragen. Loop de route vanaf elk gewenst punt en je bent weer helemaal op de hoogte van de duurzaamheidsinitiatieven tijdens VSK. 

VSK Tools & Try | Hal 7

Haal het beste uit je VSK bezoek en doe mee aan het Amwittools Festivalspel. Wie weet ga jij naar huis met een prijs die niet alleen je dag, maar ook je carrière een extra boost geeft. Laat het spel beginnen en maak je klaar voor een festival vol plezier, kennis en leuke prijzen. 

NVKL Paviljoen| Hal 10

Op het NVKL Paviljoen beleef je interactief wat koeltechniek inhoudt. Je vindt hier onder andere:

NVKL Talk, F-gassen spreekuur, Vrouwen in de Koeltechniek High Tea, Duurzaam Koelen en Verwarmen Route, Coole Quiz en op woensdag 7 februari wordt de NVKL Koeltrofee uitgereikt.

Warmtepompen Innovatieroute | Hal 8 stand C048

Wil jij snel op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame klimaattechnologie? En werk je als technisch professional bij een installatiebedrijf, adviesbureau, projectontwikkelaar, gemeente, corporatie, vastgoedbedrijf, architectenbureau of bouwbedrijf? Dan mag je de Warmtepomp Innovatieroute van het Vakblad Warmtepompen niet missen. Er worden in totaal 7 routes georganiseerd langs standhouders die innovaties tonen op het gebied van warmtepompen en gerelateerde techniek. Deelnemen alleen mogelijk na aanmelding. Meer informatie op de stand van VMN Media: hal 8, stand C048. Op het Welkomterras bij entree hal 8. 

Meer informatie op www.vakbladwarmtepompen.nl/innovatieroutevsk

Rondleiding WonderWoods

Twee groene torens in het hart van Utrecht, naast Jaarbeurs. Wonderwoods is niet zomaar een project, maar een architectonisch hoogstandje dat wonen, werken en recreëren samenbrengt. Tijdens de rondleiding neemt totaalinstallateur Terberg Totaal Installaties je mee op een reis door dit bijzondere project. Ervaar de innovatieve hoogstandjes op het gebied van elektrotechniek en werktuigkunde, en krijg een exclusieve blik achter de schermen. Deze unieke ervaring biedt inzicht in geavanceerde installaties en laat bezoekers de technologische vooruitgang van dichtbij beleven. 

Deelnemen: alleen op inschrijving, via www.vsk.nl en dan naar programma. 

VSK Studentenroute/ collegetour

Dinsdag 6 februari mei is de studentendag. Dan kun je als aankomend talent kennis maken met het mooie vak van installatietechniek. Ga in gesprek met exposanten, bekijk de laatste innovaties en productontwikkelingen en ga vol nieuwe kennis en inspiratie weer naar huis. VSK zet je op voorsprong!

VSK NieuwsCafé powered by Installatie.nl | Hal 11 stand F100

De hele beursweek staat het VSK NieuwsCafé in het teken van actuele en interessante onderwerpen die het installatievak raken. Ondernemers, installatiecollega’s en fabrikanten met een verhaal. Gastheer is Frans Reichardt. Het VSK NieuwsCafé is te vinden in hal 11. Iedereen kan rustig plaatsnemen in het NieuwsCafé. 

Openingstijden VSK 2024

• dinsdag 6 februari 2024, 09.30 – 17.30 uur

• woensdag 7 februari 2024, 09.30 – 17.30 uur

• donderdag 8 februari 2024, 09.30 – 20.30 uur (avondopenstelling)

• vrijdag 9 februari 2024, 09.30 – 17.00 uur

Toegang

Je gratis toegangsticket voor jou én je collega’s bestel je eenvoudig via vsk.nl. Zo loop je direct de beursvloer op en hoef je niet te wachten bij de registratiebalie. 

Bereikbaarheid

Tip: Kom met het OV! Jaarbeurs bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het CS Utrecht. Vanwege bouwwerkzaamheden is het aantal parkeerplaatsen namelijk beperkter. 

Kom je met de auto? Plan dan je route naar Jaarbeurs. De parkeerplaatsen rondom Jaarbeurs zijn namelijk beperkt(er). Bekijk de drukte op voorhand en kies voor een P+R Parkeerplaats in Utrecht. Daar parkeer je voor een klein bedrag en reis je vervolgens per tram of bus naar Jaarbeurs. Bekijk het advies rondom de bereikbaarheid en de actuele plattegrond met aanrijroutes op 

www.jaarbeurs.nl/Bereikbaarheid

VSK-APP

Download de VSK BeursApp

De VSK-app is de plek waar de beurs voor de totale E + W installatiebranche digitaal bij elkaar komt. De app bevat niet alleen jouw ticket, maar ook alle informatie die je nodig hebt om je bezoek aan VSK 2024 efficiënt te laten verlopen. Selecteer exposanten die je wil bezoeken, stel je eigen programma samen en vind snel je weg met behulp van de interactieve plattegrond.