Afbeelding

Je huis nieuw leven inblazen met betaalbare renovaties doe je zo!

renovatie

Hoewel veel mensen niet veel belang hechten aan het decoreren, zijn badkamers een fundamenteel onderdeel van woningen. Mensen die een uniek huis willen hebben, anders dan de rest en met een bepaalde stijl, besteden steeds meer aandacht aan de inrichting van alle kamers van het huis en vooral van hun badkamer.

Gewoonlijk associƫren we badkamerrenovaties met verbouwingen en langdurige en kostbare processen. Er zijn echter veel manieren om tot een perfecte inrichting te komen zonder veel geld te hoeven investeren. Als je een unieke inrichting wilt zonder al te veel geld uit te geven, bekijk dan de tips die wij hebben opgesteld om jouw badkamer te moderniseren!

1. Verf Een nieuw likje verf kan de ruimte moderniseren zonder dat er grote ingrepen nodig zijn. Voor een meer tijdloze stijl kiest je voor neutralere kleuren, die altijd een trend zijn. Het schilderen kan zich uitstrekken tot de tegels en andere bekledingen, als het zorgvuldig gebeurt. Ideaal is dat het schilderwerk wordt uitgevoerd met verf van goede kwaliteit, zodat het er langer goed blijft uitzien. 2. Spiegels De aanwezigheid van spiegels, die onmisbaar zijn in elke badkamer, wordt altijd beschouwd als een positieve factor in omgevingen. Dit gebeurt omdat het reflecterende oppervlak licht uitstraalt en een gevoel van ruimtelijkheid geeft, wat vooral nuttig is in kleine badkamers.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat de spiegels niet beperkt hoeven te worden tot de afmetingen van het aanrecht in de badkamer. Hoe groter hoe beter, vooral als twee mensen de kamer tegelijkertijd gebruiken. Met een goede lijst, kan een spiegel jouw kamer renoveren tegen een betaalbare prijs.

3. Kranen en douches vervangen Verouderde ontwerpen zijn gemakkelijk te zien aan kranen, registers en zelfs de douche. Het veranderen van deze elementen kan een badkamer transformeren en duurzamer maken. Zo zijn er tegenwoordig kranen met een regelbaar systeem waarmee je water kunt besparen.

Een nieuwe douche kopen kan ook geld besparen. Moderne modellen zijn efficiƫnter, waardoor zowel het energie- als het waterverbruik kan worden verminderd.

4. Nieuwe kasten Als je nieuwe kasten toevoegt, kunt je leven brengen in een hoek waar voorheen niets was. Afhankelijk van de stijl die je voor jouw badkamer wenst, kunt je kiezen voor een ander design of materiaal.

Als je een Scandinavische inrichting wenst, kunt je kiezen voor een houten afwerking, terwijl als je iets moderns en industrieels wenst, ijzer altijd een goede optie is. Je wint niet alleen aan design, maar ook aan extra bergruimte.

5. Verlichting Zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting is een belangrijke factor in een badkamer. Zonlicht kan beter worden benut door een slimmere keuze van gordijnen en het invoegen van spiegels. Kunstlicht kan nog gemakkelijker worden gemaakt. Door over te schakelen van een traditionele gloeilamp op een LED-model, kunt je de sfeer volledig veranderen.