Afbeelding

Alles over het gebruik van ledstrips in de badkamer

renovatie

Ledstrips zijn prima te gebruiken in de badkamer waar ze kunnen zorgen voor een prachtige luxe uitstraling. Een badkamer is een vochtige ruimte en hier dien je dan ook rekening mee te houden bij de aanschaf van ledstrips.

Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de IP-waarde van de ledstrip. Hoe hoger de IP-waarde van de ledstrip ligt, hoe beter de ledstrips bestand is tegen vocht. Daarnaast bevestig je de ledstrips door middel van een plakstrip. Deze kan sneller loslaten in een vochtige ruimte. Als oplossing kun je hiervoor kiezen voor een ledstrip profiel. Hiermee kun je de ledstrips beter vastzetten en worden de ledstrips mooi afgewerkt voor een luxere uitstraling in de badkamer. Zo zie je de ledstrip niet zitten maar krijg je wel de voordelen van het effect wanneer je de verlichting aanzet.

Idee├źn om de ledstrips te bevestigen In de badkamer zijn er veel mogelijkheden als het op ledstrips aankomt. Zo kun je de ledstrips achter een spiegel plaatsen of onder een wastafel. Dit wekt de illusie dat het meubel zweeft en geeft een luxe en ruimtelijk effect aan de badkamer. Je kunt er ook voor kiezen om de ledstrips tegen het plafond te bevestigen of tussen de tegels van de badkamer of de douche. Achter ieder meubelstuk in de badkamer kun je een ledstrips plaatsen zoals achter het toilet of de badkuip. Iedere donkere hoek van de kamer kun je eenvoudig sfeervol verlichten met de toevoeging van ledstrips. Hierbij kun je kiezen voor een sfeervolle warme verlichting, een koelere verlichting of een ledstrip met meerdere kleuren. Zo kun je zelf de juiste sfeer toevoegen aan de badkamer. Let er wel op dat je niet zomaar alle ledstrips kunt bevestigen waar jij dat wilt. Je dient rekening te houden met de bepaalde zones van de badkamer. Kijk ook of de ledstrips spatwaterdicht zijn om er zeker van te zijn dat je de ledstrips veilig kunt gebruiken in de badkamer.

Zo zorg je voor een mooie afwerking In een badkamer heb je te maken met glimmende tegels of met meubelstukken van hoogglans. Het kan dan storend zijn als de lichtjes van de ledstrip hierop weerkaatsen. Het gewenste effect valt hiermee weg. Om dit op te lossen kun je ervoor kiezen om de ledstrips mooi weg te werken achter een ledstripprofiel. Hiermee zie je de lampjes van de ledstrips niet meer zitten en blijven de ledstrips ook prima op hun plaats zitten. Door de ledstrips goed weg te werken krijg je een luxe uitstraling in de badkamer. Kies ook voor kwalitatieve ledstrips die voldoende licht afgeven en die lang meegaan. Wanneer je jouw ledstrips koopt bij LEDstripXL heb je een ruime keuze uit verschillende soorten ledstrips. Zo kun je zelf bepalen wat je mooi vindt. Je kunt de ledstrips vervolgens op verschillende manieren bedienen en wegwerken.