AE SOLAR – Duitse Innovator in Zonne-energie industrie exposeert bij Solar Solutions. Het R&D-team van het bedrijf is altijd gericht op nieuwe innovaties en opkomende technologieën op het gebied van fotovoltaïsche energie. Hun voortdurende inspanning en onderzoek stelt AE Solar in staat om haar producten te leveren met de hoogste kwaliteit. Als gevolg hiervan heeft AE Solar met succes ‘s werelds eerste Smart Shading Resistant Hot-spot Free module voor massaproductie ontwikkeld.

Hoe Smart Shading Resistant Hot-spot gratis Module werkt?
De Smart Shading Resistant Hot-Spot Free Modules ontwikkeld door AE Solar gebruik bypass diodes tussen elke cel om schaduwgevolgen te voorkomen. Tussen elke cel pv (Poly, Mono, Double Glass, Bi Facial) bypass diodes zijn geïnstalleerd. Het maakt elke cel te worden beschermd tegen hot spots en omzeild als het gedeeltelijk of volledig in de schaduw aanzienlijk verminderen van het vermogen verlies van PV-module. Het heeft hetzelfde effect als 3 bypass diodes in junction box van standaard modules, maar vele malen effectiever als voor 72 cellen zijn er 72 diodes en voor 60 cellen zijn er 60 diodes. Het voorkomt oververhitting van cellen en verlengt productie-uren in standaard zonneparken installatieconfiguraties (getest door Fraunhofer CSP). Het is eenvoudiger dan elke slimme elektronica en optimizers gebruikt voor dezelfde doeleinden, goedkoper, betrouwbaarder als bestaat slechts uit een soort onderdelen onder gelamineerd glas en ten slotte geeft een betere output in vergelijking met een bestaande grootschalige gecommercialiseerde technologie. De AE Smart Hot-Spot Free Modules zijn verkrijgbaar vanaf 260W tot 385W en bieden tot 30% meer vermogen in vergelijking met standaard PV- modules in reële omstandigheden. Voor meer informatie u terecht op www.ae-solar.com.

Over AE Solar
AE Solar GmbH werd opgericht door Dr. Alexander Maier en zijn broers Waldemar Maier en Victor Maier in Konigsbrunn, Duitsland, in 2003. AE Solar richt zich op de productie van fotovoltaïsche modules en selecteert alleen materialen en componenten van de hoogste kwaliteit. Dit, samen met een wereldwijd toonaangevende geautomatiseerde productielijnen stelt AE Solar in staat om een hoogwaardig product aan te bieden tegen een concurrerende prijs. De Duitse ingenieurs van het bedrijf zijn ingeschakeld om toezicht te houden op het productieproces, het testen en ervoor zorgen dat elke module, van soldeertot verpakking, voldoet aan de hoogste wereldnormen.

In 2019 heeft het bedrijf 500 MW/jaar PV-modules productie in Europa gelanceerd, waardoor de totale capaciteit meer dan 1GW per jaar bedraagt.

AE Solar is aanwezig in meer dan 70 landen. De Extreme PV modules productlijn gemaakt van Europese factuur van materialen die de hoogste kwaliteit beschikbaar op de markt.

Voor meer informatie u terecht op de stand van AE Solar G10 op Solar Solutions, Expo Haarlemmermeer, en bezoek www.ae-solar.com.