Is je woonkamer toe aan wat vernieuwing? Of wil je je woonkamer net dat extraatje geven? Wij geven je groot gelijk. De woonkamer is immers de belangrijkste kamer van je huis. Lees verder voor een aantal handige ideeën om toe te passen op jouw woonkamer.

Inbouwspots led
Led inbouwspots zijn de afgelopen jaren super populair geworden en dat is natuurlijk niet zonder reden. Inbouwspots led zijn dan wel een kleine aanpassing aan je interieur, toch kunnen ze net dat extraatje geven aan een ruimte. Daarnaast zijn ze toepasbaar op uiteenlopende omgevingen, waaronder de woonkamer. De led inbouwspots zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maten, vormen en materialen. Ook beschikken de inbouwspots led over bepaalde functies, zoals de mogelijkheid om het licht te kunnen dimmen of om de spotjes te kunnen kantelen. Zodoende is voor elke situatie een geschikte inbouwspot te vinden. Met een led inbouwspot kun je onder andere bepaalde voorwerpen in je woonkamer fraai accentueren. Zo is het mogelijk, door gebruik te maken van inbouwspots, een schilderij nog wat meer onder de aandacht te brengen. Daarnaast is met dimbare inbouwspots eenvoudig de sfeer in de woonkamer te bepalen. In de keuken is het bijvoorbeeld van belang om goed te kunnen zien wat je doet, aangezien je met scherpe messen en hete voorwerpen werkt. Met de dimbare inbouwspots is het mogelijk het licht zo in te stellen dat je goed zicht hebt tijdens het koken. Indien je een ontspannen sfeer wilt creëren in je woonkamer, kun je wat zachter en gedimd licht gebruiken.

Schuifdeuren
Naast led inbouwspots, kan het toevoegen van een schuifdeur in de woonkamer een wereld van verschil zijn. Met schuifdeurbeslag is het namelijk mogelijk om stijlvolle en functionele schuifdeurtoepassingen te maken. Een groot voordeel van de schuifdeur is dat deze horizontaal heen en weer beweegt in plaats van de kamer in, zoals een reguliere deur. Dit zorgt voor veel meer inrichtingsmogelijkheden van je woonkamer en zijn bovendien ook diverser. Een schuifdeur is niet alleen nuttig om een reguliere deur mee te vervangen. Een schuifdeuroplossing is daarnaast erg bruikbaar om een woonkamer te verdelen in meerdere ruimtes. Zodoende is het mogelijk een gescheiden zit- en eetgedeelte te creëren. Aan de ene kant kun je kalmte en privacy creëren door de deuren te sluiten. Aan de andere kant kun je ook bepalen deze deuren juist te openen om de doorloop te behouden en een ruimtelijk gevoel te bevorderen. Verder is een breed scala aan kleuren en materialen om uit te kiezen. Het materiaal en de kleur van de schuifdeur hebben invloed op de sfeer die je creëert in je woonkamer. Daarnaast kun je met een materiaalkeuze eenvoudig inspelen op jouw huisstijl of een gewenste huisstijl. Door hout te gebruiken, kun je bijvoorbeeld een warme sfeer creëren in de woonkamer. Zo kun je ook kiezen voor een schuifdeur in een felle kleur. Dan maak je een échte eyecatcher van je schuifdeur. Ook kun je voor een glazen schuifdeur kiezen. Op deze manier wordt het zonlicht niet geblokkeerd en blijft de gehele woonkamer op een natuurlijke wijze verlicht. Houdt overigens met de keuze van schuifdeurbeslag wel rekening mee met de eigenschappen van het materiaal, dat je gebruikt voor je schuifdeur. Indien je gebruik maakt van glas, kan je bijvoorbeeld ander schuifdeurbeslag nodig hebben. Hopelijk zijn deze tips nuttig en weet je een mooie vernieuwde ruimte te maken van je woonkamer.