Ben je toe aan een nieuwe vloer? Dan is grijs laminaat van Roobol zeker het overwegen waard. Hieronder 4 redenen waarom je zou kunnen kiezen voor grijs laminaat.

1: Grijs laminaat is een neutrale basiskleur
De kleur grijs is van nature rustig en neutraal en combineert daardoor makkelijk met andere kleuren in je interieur. Je kunt daarbij spelen met speelse, kleurrijke elementen in huis of bijvoorbeeld mooie aardetinten kiezen voor je meubels en gordijnen. Het maakt eigenlijk niet uit; grijs laminaat combineert altijd met elke andere kleur.

2: Grijs laminaat oogt ruimtelijk en clean
Grijs laat een ruimte groter lijken. Daarbij geldt: hoe lichter de grijze kleur, hoe ruimtelijker. En omdat grijs laminaat ook strak en clean oogt, is het ideaal om een industriële look mee te creëren. Als je ook nog eens kiest voor grijs laminaat door het hele huis, creëer je niet alleen rust in alle vertrekken, maar ook in de woning als geheel. De vloeren hoeven daarbij overigens niet in elke kamer exact hetzelfde te zijn. Ze kunnen variëren in grijstint en motief. Bijvoorbeeld een mooie lichte tegellook in de keuken en een wat donkerder grijzen houtlook in de woonkamer.

3: Grijs laminaat is niet te onderscheiden van echt hout of steen
Een laminaatvloer bestaat uit op elkaar geperste kunststof platen. De bovenste laag krijgt een coating, waarmee een houten of natuurstenen look wordt gecreëerd. En die is niet van echt te onderscheiden. Je kunt daarbij kiezen uit ontzettend veel grijstinten en motieven. Bij een houten look kun je bijvoorbeeld kiezen voor heel lichtgrijs tot warm(er) donkergrijs laminaat. En ook qua een natuurstenen look kun je kiezen voor een lichte of donkerdere tint. Ook onderling kun je de diverse looks prima combineren.

4: Grijs laminaat biedt een aantal praktische voordelen
In tegenstelling tot een echte houten of natuurstenen vloer, heeft grijs laminaat een aantal voordelen. Zo moet een houten vloer regelmatig worden onderhouden of afgewerkt met olie of vernis en is hij gevoelig voor kromtrekken. Een natuurstenen vloer is vaak erg krasgevoelig en ook best onderhoudsintensief. Grijs laminaat heeft al deze nadelen niet en is daarbij ook nog eens uitzonderlijk sterk, makkelijk in onderhoud en snel en eenvoudig te leggen. Daarmee kan grijs laminaat bijna in elk vertrek in bijna elk huis.