Er bestaan veel verschillende soorten steigers. Zo heb je rolsteigers, maar bijvoorbeeld ook dakkapelsteigers en gevelsteigers. Een steiger is ideaal voor wanneer je werkzaamheden op grote hoogte wilt gaan uitvoeren, omdat dit stabieler werkt en daardoor veel veiliger is dan bijvoorbeeld een ladder. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van een gevelsteiger.

Een steiger voor iedere klus
Wanneer je buitenshuis aan de slag gaat met een wat zwaardere klus die ook wat langer gaat duren, dan is een gevelsteiger ideaal. Deze steigers kun je huren, zodat je zeker weet dat de steiger veilig is en je je geen zorgen hoeft te maken over transport. Een steiger kopen brengt namelijk, onder andere vanwege de jaarlijkse keuring, veel meer verantwoordelijkheden met zich mee en daar zit je misschien niet altijd op te wachten. Met een gevelsteiger kun je veel verschillende werkzaamheden uitvoeren, namelijk renovatie-, onderhoud-, reinigings- en schilderwerkzaamheden.

Een steiger voor grotere hoogtes
Heb je een klus op grote hoogte? Ook dan is een gevelsteiger perfect. Deze kunnen namelijk heel hoog worden gebouwd, zonder dat de situatie onveilig wordt. Een gevelsteiger blijft namelijk, ook op heel grote hoogte, nog steeds erg stabiel. Dit is ook handig wanneer er onderhoud nodig is aan bijvoorbeeld flatgebouwen of torens. Is de werkhoogte minder dan 24 meter? Dan volstaat een gevelsteiger van aluminium. Dit is een licht, stevig en veilig materiaal. Wanneer er op grotere hoogtes dan 24 meter wordt gewerkt, wordt er gebruik gemaakt van stalen gevelsteigers.

Een steiger op maat
Iedere klus is weer anders, dus dan is het erg handig als er een steiger op maat kan worden gemaakt. Bij gevelsteigers kan dat. En blijkt uiteindelijk dat er toch nog een extra stuk nodig is? Dan kan dat bij een gevelsteiger meestal ook gewoon.