Leerlingen ROC Gilde Opleidingen gaan calculeren met ActoCalculatie

advertorial
Amersfoort, 16 juli 2019  - De leerlingen van het regionale opleidingscentrum (ROC) Gilde uit Roermond gaan in het nieuwe schooljaar calculeren met ActoCalculatie. De jonge vakmensen leren op deze manier werken met praktijkgerichte software die ook bij toekomstige werkgevers veelvuldig gebruikt wordt.
Brancheoplossing uit de praktijk “Dit voorjaar werden we vrijwel direct na de introductie van onze vernieuwde calculatiesoftware benaderd door Gilde Opleidingen. Zij zochten voor de opleidingen Elektrotechniek en Installatietechniek software ter ondersteuning van het vak Calculatie.”, vertelt Martijn van Goch, salesmanager bij Acto Informatisering. “Het ROC zocht een gebruiksvriendelijke en praktijkgerichte oplossing die het tot nu toe gebruikte Excel zou kunnen vervangen.”
Prijs- en artikelinformatie altijd up-to-date Na een korte selectie viel de keuze op ActoCalculatie. Daarbij was het niet alleen de aansluiting met de branche die de doorslag gaf. Ook de koppeling met de webshops van de leveranciers en 2BA bleek een groot voordeel. De leerlingen kunnen snel aan de slag en hoeven niet eerst de artikel- en prijsinformatie te updaten. “Dat was met Excel elke keer weer een lastige klus.”
Offertes voor kleine en grote projecten Gedurende de laatste twee jaar van de opleidingen wordt het vak Calculatie gegeven. Gilde Opleidingen start met kleine projecten, zoals een kleine woning of utiliteit, om gedurende de periode het project groter en complexer te maken. “ActoCalculatie is dankzij de flexibele opzet geschikt voor zowel kleine, en ook de grote en complexe calculaties. Het sluit zodoende prima aan bij de opdrachten.”
Speciale studentlicentie ActoCalculatie Start wordt in een studentlicentie op de boekenlijst van de leerlingen gezet. Acto traint de docenten, ondersteunt ze met opleidingsmateriaal en voor de leerlingen wordt een speciale workshop georganiseerd, waarin zij kennismaken met het calculatieproces in de praktijk. “Het is leuk om te merken dat niet alleen installatiebedrijven enthousiast zijn over onze software, maar dat ook beroepsopleidingen ons weten te vinden. Met het gebruik van onze moderne software dragen we graag een steentje bij aan het opleiden van een nieuwe generatie technici!”
Over Gilde Opleidingen Gilde Opleidingen is een ROC met een zevental locaties in Limburg. Jonge talenten worden hier opgeleid tot vakmensen, met een stevige basis voor de toekomst. Dat is waar Gilde Opleidingen met bijna 1.100 toegewijde professionals aan werkt. Ieder vanuit z’n eigen vakgebied, maar altijd met dezelfde passie voor hun studenten. Zo leiden ze de beste vakmensen op voor het regionale bedrijfsleven en maken ze samen het verschil voor de mbo-talenten van nu en de vakmensen van morgen. Gilde Opleidingen opereert in Noord- en Midden-Limburg. www.gildeopleidingen.nl
Over Acto Informatisering B.V. Acto is dé software- en organisatiespecialist voor de installatie, bouw- en infrabranche. Acto biedt haar klanten een breed scala aan moderne oplossingen voor het managen van hun projecten en voor het stroomlijnen van de processen op gebied van service en onderhoud. Met een groep van circa 100 professionals staat Acto elk dag klaar om de klanten te adviseren en te ondersteunen bij procesoptimalisaties en het implementeren van nieuwe software. En dat al meer dan 35 jaar.