Motrac voert volledige digitalisering door met Toughbook computers van Panasonic

bouw
Motrac is een toonaangevende speler in de markt van heftrucks en vloer- en reinigingsmachines. Het bedrijf levert vanuit de vier Nederlandse vestigingen kwalitatief sterke machines en uitgebreide onderhoudsservice aan een groeiend aantal industriële en logistieke klanten. Binnen het digitaliseringstraject heeft Motrac gekozen voor de Toughbook devices van Panasonic, waardoor de onderhoudsmonteurs een grote efficiëntieslag in hun werk hebben kunnen maken.
Onderhoudsmonteurs Voorheen kwamen de onderhoudsmonteurs iedere dag naar kantoor voor de planning, die nog handmatig en op papier werd opgesteld. De onderhoudsmonteurs haalden de benodigde onderdelen uit het magazijn om vervolgens hun werkdag te beginnen. Aan het einde van de dag werden de orderbonnen ingeleverd en bij de administratie verwerkt. De kans op menselijke fouten was reëel, waardoor het voorkwam dat monteurs niet de juiste onderdelen in hun wagen hadden. Dankzij het digitaliseringstraject is de effectiviteit en efficiënte van de buitendienst enorm verbeterd.
Tegenwoordig wordt de planning automatisch doorgestuurd en kunnen de monteurs de voltooide opdracht direct  afmelden, de werkduur invoeren en aangeven welke onderdelen zijn vervangen. De gegevens kunnen direct door de administratie worden afgehandeld. De kans op fouten is geminimaliseerd, aangezien alle informatie volledig digitaal en traceerbaar is. Het werk van de onderhoudsmonteurs is sterk vereenvoudigd, aangezien zij niet meer naar kantoor hoeven te komen en al hun taken kunnen afhandelen met behulp van de computer.
Uitgebreide testen De onderhoudsmonteurs van Motrac werken onder diverse omstandigheden, waaronder natte, stoffige en vuile situaties. De noodzakelijke computers moesten ook in die omstandigheden goed blijven functioneren. Vier technici hebben na een testtraject unaniem gekozen voor de Panasonic Toughbook. De robuuste Toughbook-apparaten voldeden aan de eisen van Motrac: “Vooral de performance en de grootte van het scherm waren voor ons belangrijk. De zware programma’s die wij gebruiken bleven moeiteloos presteren op de Toughbook. Het apparaat bleef even snel en efficiënt werken”, verduidelijkt Willem Palmans, Customer Service Director bij Motrac.
https://www.youtube.com/watch?v=h4hpQxIGqkU