Kozijnen plaatsen

bouw
Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen is het slim om te weten wat je te wachten staat. Onderzoek de prijzen en mogelijkheden, zo maak je een slimme en doordachte keuze. Maar kijk ook eens naar andere alternatieven zoals circulaire, 2e hands ramen en kozijnen.

Stappen bij het plaatsen van kozijnen

Kozijnen plaatsen is voor een doe-het-zelver vaak een lastige en tijdrovende klus. Je moet beschikken over het juiste gereedschap en de kennis om de kozijnen goed te plaatsen. Goede plaatsing is heel belangrijk voor de isolatie en de levensduur van de kozijnen. Hoe het plaatsen in zijn werk gaat lees je hier:
Stap 1: Inmeten kozijnen
Eerst worden de kozijnen ingemeten, dit is een belangrijke stap omdat de afmetingen nauwkeurig moeten zijn.
Stap 2: Demonteren oude kozijnen
Voordat de kozijnenspecialist de nieuwe kozijnen plaatst, moet hij  de oude verwijderen. De oude kozijnen moeten worden afgevoerd, maak hierover afspraken met de vakspecialist.
Stap 3: Plaatsen kozijnen
De nieuwe kozijnen kunnen nu worden geplaatst. Het is belangrijk dat de kozijnen en het isolatiemateriaal goed aansluiten. Verder is het essentieel dat de kozijnen lichte speling hebben, zodat deze kunnen uitzetten bij warm weer.
Stap 4: Afwerken
De afwerking is de laatste stap bij de plaatsing van kozijnen. Vaak worden kunststof kozijnenkant en klaar geleverd. Houten kozijnen en stalen kozijnen moeten soms nog geschilderd worden. Het is verstandig om de scharnieren in te vetten en de kozijnen te impregneren. Hierdoor voorkom je dat de scharnieren gaan roesten of stroef worden door vuil.
Besparen op kozijnen plaatsen
  1. Breng zelf de oude kozijnen naar de milieustraat, zo bespaar je op de afvoerkosten (indien deze niet bij de prijs inbegrepen zijn).
  2. Laat meerdere kozijnen in huis vervangen of probeer samen met de buren dezelfde specialist in te huren. Op die manier maak je wellicht aanspraak op een kwantumkorting.
  3. Vraag offertes aan voor het plaatsen van kozijnen om achter de beste prijs te komen.
  4. Kijk eens naar 2e hands ramen en kozijnen, circulair en scherp geprijsd.