Snel en gemakkelijk online uw verzekeringen regelen

bouw

Met de komst van internet, de computer en de smartphone kunnen steeds meer zaken gemakkelijk vanuit huis geregeld worden. Waar vroeger vaak ééns per jaar de verzekeringsagent nog persoonlijk langskwam om alles op een rijtje te zetten, kunt u nu gemakkelijk en snel uw premie online berekenen. Verzekeraars kunt u op uw gemak vergelijken en daarna ook daadwerkelijk de verzekering zelf afsluiten. Dat is uiteraard tijdbesparend voor beide partijen en u bent niet gebonden aan kantooruren. Online woonverzekering afsluiten wordt dus steeds populairder.

Welke gegevens zijn nodig bij het online vergelijken en waarom? In Nederland zijn er zeer veel verzekeraars die graag de verzekering voor u verzorgen. Maar hoe kiest u de beste partij en welke gegevens zijn er nodig om een online vergelijking te doen? Allereerst worden enkele persoonsgegevens gevraagd. Daarnaast bepalen de volgende vragen het risico op schade. Hoeveel mensen wonen er in het huis? Zijn er kinderen in huis? Heeft u huisdieren? Enzovoort. Een gezin met vier kinderen heeft nu eenmaal meer spullen en bovendien meer risico dat die spullen beschadigd raken. Ook uw leeftijd is belangrijk. Wanneer u als jonge koper net begint zal de waarde van de inboedel nog een stuk lager zijn dan van iemand die al jaren heeft gewerkt. Er zal daarnaast ook gevraagd worden naar uw inkomen. Verzekeraars verzekeren de inboedel veelal op basis van inkomsten. Iemand die veel verdiend heeft duurdere spullen dan iemand met een minimumloon, althans zo beredeneerd een verzekeringsmaatschappij.

Premie heeft invloed op de buurt waar uw huis zich bevindt Wanneer u online verzekeraars wil vergelijken, zal ook gevraagd worden naar de postcode van de plaats waar uw huis zich bevindt. Premies kunnen flink hoger uitkomen wanneer u in bijvoorbeeld een inbraakgevoelige buurt woont. Ook wanneer u in een grote stad woont zal de premie hoger uitvallen dan wanneer uw huis in een rustig dorpje staat. De premies in de vier grootste steden van Nederland zijn gemiddeld daarom ook het hoogst. U zult echter nooit geweigerd worden door een verzekeringsmaatschappij op grond van uw postcode. Naast het adres wil de verzekeraar ook graag weten om welk soort huis het gaat. Woont u in een appartement op vier hoog of heeft u een rijtjeshuis? Daarbij kan ook het bouwjaar van uw woning meespelen in het bepalen van de hoogte van uw premie.

Bijzondere inboedel Onder bijzondere inboedel wordt onder andere verstaan dure juwelen, kunst, speciale apparatuur of een bijzondere verzamelingen. Wanneer u meer dan € 6000,- aan dergelijke spullen in huis heeft, dan wordt het overige bedrag bij de verzekerde som opgeteld waardoor de premie stijgt. Wanneer uw huis een goedgekeurd beveiligingssysteem heeft (borg certificaat) of een politiekeurmerk, dan zal u juist korting krijgen op uw premie.

De laagste premie is niet automatisch de beste verzekering Bij online vergelijken staat de laagste premie vaak bovenaan. Toch is dit niet altijd de beste verzekering voor u. Let op de verschillende voorwaarden qua dekking en vergoeding die uitgekeerd wordt bij schade. Deze kunnen erg verschillen van elkaar. Kies dus voor een inboedelverzekering die het beste bij uw inboedel past.