|
| |

Modulair bouwen: wat je moet weten vóór je kiest

bouw
Lijkt het je wel wat om snel en behoorlijk betaalbaar een huis of aanbouw te bouwen? Dan vind je modulair wonen vast interessant. Bij modulair wonen worden één of meerdere modules kant-en-klaar geleverd, wat ideaal is om snel de module in gebruik te nemen. Ideaal als aanbouw, poolhouse, mini-huis, atelier en nog veel meer.
Maar wat moet je allemaal weten vóór je kiest voor wonen/werken in een modulaire woning?
1. Modulaire woningen zijn over het algemeen heel milieuvriendelijk Modulaire woningen worden met een scala aan milieuvriendelijke materialen gemaakt en stevig geïsoleerd, zodat ze niet moeten onderdoen voor een ‘normale’ woning of een ‘normale’ bijbouw.
2. Modules worden heel snel kant-en-klaar geleverd Als je echt haast hebt en/of geen zin hebt om iets stap voor stap te laten bouwen, dan is een module ideaal. Modules worden bij de meeste aanbieders als het ware ‘aan de lopende band’ gebouwd en kunnen daarom vaak al na zes tot acht weken worden geleverd. Super handig! 
Als je op de reguliere manier iets bouwt, bijvoorbeeld een atelier in de tuin, dan kan dit snel maanden duren. Van het gieten van de betonnen ondergrond tot het bouwen van de muren en het installeren van de elektriciteit en het water, voor alles moet er geduld worden uitgeoefend. Dit kan allemaal worden vermeden met een modulaire bouw.
Bovendien kun je je buren serieus irriteren als je iets bouwt; velen houden er niet van om weken het geluid van slijpzagen te horen of bouwvakkers in de straat te hebben. Een module wordt ‘s nachts vervoerd, om met een kraan in één keer op de juiste plaats te worden gezet. 
3. Brandveiligheid is erg belangrijk Net zoals in reguliere woningen, is het belangrijk om rekening te houden met brandveiligheid. Omdat modulaire woningen bijna altijd worden gebouwd met een houten skelet, zijn ze vaak vatbaarder voor brand dan stenen woningen. Brandpreventie is dus erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat er een goede brandmeldinstallatie wordt geïnstalleerd met een brandmelder, een CO2 melder etc. Laat deze geregeld checken - afhankelijk van wat de installateur zegt. Mocht de installatie na twee jaar een update nodig hebben, is het een aanrader om brandwachten in te huren die tijdens de werkzaamheden ervoor zorgen dat alles veilig blijft. 
Kies jij voor een modulaire woning?

|