Afbeelding

Rekfolie als bescherming

bouw
Het transportvervoer in Nederland is een grote bedrijfstak. Dagelijks is er een aanvoer van goederen over de weg, spoor, water en lucht. Het wegtransport neemt het grootste deel voor haar rekening. In 2019 is er voor bijna 700 miljoen ton goederen vervoerd binnen Nederland. Dit gebeurt hoofdzakelijk via het wegvervoer.
25 miljard kilometers In 2019 reden er ruim 143.000 vrachtwagens en ruim 900.000 bestelauto’s die gezamenlijk 25 miljard kilometers afleggen. Vooral door e-commerce neemt het aantal bestelauto’s toe. Van de gereden kilometers legden bestelauto’s ruim 17,5 miljard kilometers. De cijfers geven aan dat de transportbranche een belangrijke schakel is voor de economie. Vandaar ook de slogan ‘zonder transport staat alles stil’.
Toename pakketdienst Vooral de coronapandemie heeft er voor gezorgd dat het aantal pakketten voor particulieren is toegenomen. Bijna iedereen ging online bestellen en de verwachting is dat deze wijze van kopen niet zal verminderen. De pakketdiensten draaien overuren en dat is te merken aan de toename van het aantal bestelbusjes in de Nederlandse straten. Marktleider Post.nl bezorgt 1,7 miljoen pakketten per dag. Een jaar geleden vóór de coronaperiode was dat 1 miljoen.
Verpakking Naast de bezorgdiensten is het voor de verpakkingsindustrie ook gouden tijden. Iedereen wil de producten graag in goede staat ontvangen. Dit betekent naast het goed verpakken een veilig transport. Producten dienen gestabiliseerd te worden tijdens het transport. Nog steeds wordt hiervoor pallets en rekfolie gebruikt. Rekfolie kopen gaat dan op rollen van enkele honderden meters.
Voordelen van folie Wikkelfolie zorgt voor het bundelen van producten, maar geeft ook een bescherming tegen vocht en vuil. Met het bundelen worden producten op pallets gestabiliseerd omdat de folie zich hecht aan de producten. Veelal wordt gebruikt gemaakt van een wikkelfoliedispenser. Wikkelfolie is verkrijgbaar in een doorzichtige of gekleurde versie. Vooral de zwarte folie wordt om veiligheidsredenen gebruikt zodat de producten niet zichtbaar zijn. Het werkt preventief voor diefstal.
Wikkelfolie is ook voor de reiziger een probaat middel. Het groepeert producten in de rugzak of koffer. Door schoenen in te pakken met wikkelfolie voorkom je beschadigingen en zorgt de folie voor hygiëne.