Afbeelding

Grootste alternatieve financier Beequip sluit 2022 af met voortzetting groeitrend

bouw

“Onze groei is zelfs in het roerige jaar 2022 geaccelereerd; we zijn blij dat we met ons gedreven team zoveel ondernemers helpen groeien,” - Joris Linders, co-founder en partner Beequip.

2022 was voor de hele wereld een jaar vol met innovaties, uitdagingen en verrassingen. Ondanks de hoge inflatie, de energiecrisis, stijgende rentes en een onzekere markt hebben we afgelopen jaar veel ondernemers kunnen helpen aan gebruikt en nieuw equipment. Als grootste alternatieve financier in Nederland sluit Beequip dan ook het jaar af met 735 miljoen euro aan leasecontracten voor het midden- en kleinbedrijf in de boeken.

Afgelopen jaar hebben we als bedrijf mooie stappen mogen maken op de internationale markt. “Het buitenlandse groeipotentieel wat betreft leasing op zware kranen, werkschepen, containers en havenmaterieel, blijkt groot. Producenten en Europese verhuurders weten ons goed te vinden door onze Europese dekking op dit soort materieel”, aldus Peter Loef, co-founder en partner Beequip.

In een jaar waarin de noodzaak van de energietransitie van alle kanten nu echt merkbaar is geworden, hebben we ook bij Beequip deze verschuiving duidelijk kunnen voelen: “We hebben in 2022 meer ervaring opgedaan met het financieren van elektrisch materieel, niet alleen op transport gebied maar ook in grondverzet, hoogwerkers en energieopslag systemen. We voorzien dit een verdere vlucht nemen,” vertelt Giel Claes, co-founder en partner Beequip.

Bij Beequip zijn we ervan overtuigd dat groeien iets is wat je samendoet. Dat betekent samen met onze partners, samen met onze klanten en het hele Beequip team. We begrijpen dat financiering snel geregeld en duidelijk moet zijn. Met korte reactietijden, heldere afspraken en een gemotiveerd team zullen we ook in 2023 ons weer vol enthousiasme inzetten om zoveel mogelijk ondernemers verder te helpen groeien. Bee equipped!