Afbeelding

Alius gaat samenwerking aan met Nederlands warmtepompbedrijf Weheat

bouw

Eersel, 30 april 2024 – Alius breidt zijn assortiment uit met de Blackbird warmtepomp van Weheat. Het bedrijf is de eerste groothandel in Nederland met de warmtepomp van Weheat in het assortiment. De keuze om de warmtepomp op te nemen komt voort uit de gedeelde visie van beide bedrijven om energie-efficiënte en duurzame oplossingen te bieden die bijdragen aan de energietransitie. De samenwerking treedt per 1 mei in werking.

Nagenoeg onzichtbaar op platte daken
Met behulp van algoritmes zorgt de Blackbird voor een optimale en zuinige verwarming van iedere woning. De warmtepomp biedt veel voordelen, waaronder een speciaal ontwerp dat nagenoeg onzichtbaar is op platte daken, 4G-connectiviteit voor afstandsmonitoring en een hoogwaardige UV-bestendige EPP-behuizing die recyclebaar is en geluiddempend werkt. De samenwerking tussen Alius en Weheat is gericht op het gebied van sales, productontwikkeling en service naar klanten toe. Ondermeer door deze samenwerking profiteren partners van Alius nu van een breed scala aan hoogwaardige warmtepompoplossingen.

Stap richting duurzamere wereld
Saskia van de Schoot, CEO Alius: “Met toevoeging van de producten van Weheat in ons uitbreidende assortiment van warmte-oplossingen, zetten we de stap om meer duurzame producten te leveren die de energietransitie makkelijker maakt. De warmtepompen van Weheat bieden een extra stap richting een duurzamere wereld waar we met Alius voor staan en ondersteunen.”

Vereenvoudiging van het installatieproces.
Martijn van de Ven, CEO van Weheat aan het woord: “In onze nieuwe samenwerking met Alius brengen we Weheat’s warmtepompen binnen handbereik van meer installateurs. Deze strategische alliantie stelt ons in staat om de toegankelijkheid van onze producten te verbeteren en ondersteunt de groei van installatiebedrijven door het vereenvoudigen van het installatieproces. Onze warmtepompen zijn ontworpen om naadloos te integreren met minder behoefte aan gespecialiseerd personeel, wat installateurs helpt om efficiënter te opereren en hun bedrijfsvoering te schalen. De keuze, die inmiddels al breed wordt omarmd door de industrie, versterkt de positie van installateurs in een concurrerende markt. Met Alius als partner zetten we gezamenlijk een significante stap voorwaarts in het faciliteren van de energietransitie, gericht op langdurige klanttevredenheid en bedrijfsgroei.

Over Alius
Groothandel Alius is een vooraanstaande speler op het gebied van energie-innovatie, met een missie om duurzame energie- en warmteoplossingen te leveren voor de wereld van vandaag en morgen. Met een focus op innovatie, samenwerking en maatschappelijke verantwoordelijkheid, streeft Alius ernaar om een positieve impact te hebben op de energietransitie.

Over Weheat
Weheat, een pionier in de Nederlandse warmtepompenmarkt en onderdeel van Wefabricate, ontwikkelt energie-efficiënte warmtepompen die ook uitzonderlijk efficiënt geproduceerd worden. De producten, ontworpen voor de moderne installateur, symboliseren duurzaamheid en innovatie. Met ruim 30 jaar ervaring in de high-tech industrie en een basis van stabiele relaties, is Weheat een betrouwbare toekomstpartner. Samen met Alius streven zij ernaar de energietransitie praktisch en toegankelijk te maken.