Unrecognizable man engineer standing on construction site, holding tablet with blueprints.|Front view of men engineers standing outdoors on construction site, using tablet. Copy space.
Unrecognizable man engineer standing on construction site, holding tablet with blueprints.|Front view of men engineers standing outdoors on construction site, using tablet. Copy space. |

Pro4all en het Duitse PMG slaan de handen ineen om een toonaangevende Europese bouwsoftwaregroep te vormen

bouw

Den Haag, 13 Maart 2023 - Vandaag hebben Pro4all en in het Mu¨nchen gevestigde PMG hun strategische samenwerking aangekondigd. Dit partnership is de eerste stap in de ambitie om de´ Europese bouwsoftwaregroep te vormen. Pro4all ging vorig jaar de samenwerking aan met software-investeerder Main Capital Partners (‘Main’) om deze ambitie te realiseren.
Het gecombineerde productportfolio van Pro4all en PMG is uniek gepositioneerd om de bouwsector verder te helpen met het digitaliseringsproces. De bouw loopt nog steeds achter op andere sectoren zo blijkt uit een recente studie. Slechts 25 procent van ondervraagde bouwbedrijven zegt in hoge of zeer hoge mate zich bezig te houden met digitalisering van werkprocessen, terwijl dat gemiddelde voor andere sectoren vaak op 40 procent ligt.
Bouwen aan een vooruitstrevende Europese softwaregroep om de bouw verder te helpen Samen zullen de bedrijven een diverse groep van ruim 1.000 klanten bedienen verspreid over de bouw- en vastgoedsectoren. De sterke marktaanwezigheid in de Benelux en DACH- regio biedt een solide en internationaal perspectief voor uitbreidingen naar andere Europese landen.
Mike Riegler, CEO van PMG, is blij om samen te werken met het team van Pro4all en kijkt uit naar de samenwerking: “Pro4all is een uitstekende strategische en culturele match voor PMG. We delen de ambitie om bouw- en vastgoedstakeholders wereldwijd te helpen en verder te digitaliseren met onze oplossingen.”
[caption id=”attachment_218871” align=”aligncenter” width=”2560”] Front view of men engineers standing outdoors on construction site, using tablet. Copy space.[/caption]
Dick van der Woude, CEO van Pro4all, voorziet een vruchtbare en strategische samenwerking met een sterk potentieel om samen met PMG toegevoegde waarde te bieden aan de internationale markt: “Toen we de mogelijkheid om te gaan samenwerken onderzochten, waren de reacties op onze ideee¨n van klanten en partners alleen maar positief. Die feedback, gecombineerd met onze vergelijkbare bedrijfscultuur, en de ambitie om internationaal te groeien, versterkte ons vertrouwen dat deze samenwerking de groei van beide bedrijven significant zal versnellen.”
Sjoerd Aarts, Partner van Main Capital Partners en Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Pro4all, concludeert: “Wij geloven enorm in het samenvoegen van gedreven en gepassioneerde ondernemers om innovaties te versnellen in het voordeel van hun klanten. In de afgelopen 20 jaar heeft dat een sleutelrol gespeeld in de succesvolle organische en buy-and-build groeistrategiee¨n die wij samen met onze zakenpartners hebben uitgevoerd. Met PMG en Pro4all combineren we twee organisaties die allebei bekendstaan om hun vaardigheden en expertise binnen hun respectievelijke domeinen in de bouw- en vastgoedsoftwaremarkt. Dit resulteert in een sterke fundering voor verdere Europese uitbreiding.”

Over PMG www.pmgnet.de PMG, opgericht in 2002 en met het hoofdkantoor in Mu¨nchen, Duitsland, is een leidende softwareontwikkelaar voor de bouw- en vastgoedindustrie. Het bedrijf biedt een veelzijdig SaaS-product, genaamd PAVE, een modulaire oplossing met functionaliteiten zoals plan- en documentmanagement, projectcontrole, bouwkostencontrole en workflow-management. Met ervaring uit duizenden projecten en een bouwvolume van ruim 120 miljard euro ondersteunt PMG bouwers, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, investeerders en studiebureaus, welke voornamelijk zijn gevestigd in de DACH-regio. Alle PMG-producten zijn meervoudig gecertificeerd, gehost en gemaakt in Duitsland. Het bedrijf heeft op dit moment circa 40 medewerkers.
Over Pro4all www.pro4all.nl Pro4all is een Nederlandse scale-up, opgericht in 2001 en is gevestigd in Woerden. De organisatie heeft een sterke positie in de Nederlandse bouwindustrie verworven dankzij hun documentmanagementoplossing Docstream. In de afgelopen jaren is hun productaanbod uitgebreid met (i) kwaliteitsborgingtool Snagstream en (ii) Prostream, een projectmanagementplatform dat bouw-specifieke projectmanagementfeatures faciliteert zoals BIM en proactief risicomanagement. Het bedrijf heeft op dit moment 50 medewerkers.
Over Main Capital Partners www.main.nl Main Capital Partners is een leidende software-investeerder in de Benelux, DACH en Scandinavie¨. Main heeft bijna 20 jaar ervaring met het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met de managementteams in haar portfolio als een strategisch partner, om op die manier duurzame groei en uitstekende softwaregroepen te realiseren. Main telt 60 medewerkers en heeft kantoren in Den Haag, Stockholm, Du¨sseldorf, Antwerpen en Boston (VS). Vanaf oktober 2021 had Main meer dan 2,2 miljard euro aan beheerd vermogen. Main heeft op dit moment in meer dan 150 softwarebedrijven gei¨nvesteerd. Deze bedrijven zorgen samen voor ongeveer 9.000 banen.
Unrecognizable man engineer standing on construction site, holding tablet with blueprints.|Front view of men engineers standing outdoors on construction site, using tablet. Copy space.