Afbeelding

De kern van efficiëntie in de bouw: ISO 19650

bouw

In de wereld van de bouw-, techniek- en vastgoedsector is efficiëntie een sleutelwoord geworden voor succes. Naast kennis en kunde is het vermogen om informatie effectief te beheren en te delen, een cruciale rol gaan spelen bij het waarborgen van projectkwaliteit, kostenbeheersing en naleving van regelgeving.

Hier komt ISO 19650 in beeld, een internationale standaard die specifiek is ontworpen om organisaties te helpen bij het gestructureerd beheren van informatie gedurende de levenscyclus van bouw- en vastgoedprojecten.

ISO 19650 wordt door steeds meer opdrachtgevers als vereiste gezien tegenwoordig en speelt een grote rol bij het stroomlijnen van documentatieprocessen en het verbeteren van de samenwerking tussen partijen in de bouwsector. Maar hoe zorg je er voor dat je aan de ISO 19650 voldoet? Een Common Data Environment (CDE) kan je daar bij helpen. Nu kun je kiezen voor een algemeen CDE-platform, maar als je kiest voor een CDE dat speciaal is ontwikkeld voor de bouw, dan kun je nóg efficiënter werken. Dergelijke software, zoals bijvoorbeeld Prostream, stelt je in staat om efficiënte informatiestromen op te tuigen, maar bijvoorbeeld ook on site BIM-modellen te bekijken, en bevordert daarmee de samenwerking op projecten van elke omvang.

Meer weten over dit onderwerp? Lees dan alles over de essentie van ISO 19650 in de bouw.