CSC-brons voor Prefab Beton Vebo B.V.

bouwcomplex
Kiwa heeft op 26 juni jl. CSC-brons uitgereikt aan Prefab Beton Vebo B.V. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) levert producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd worden. Het certificaat maakt de CO2-reductie inzichtelijk voor de afnemer van betonproducten.
Prefab Beton Vebo B.V. is gevestigd in Bunschoten en maakt onderdeel uit van de BTE Groep. Het bedrijf is de toonaangevende speler op de Nederlandse markt van standaard prefab beton. Dagelijks houdt het bedrijf zich bezig met het ontwikkelen, ontwerpen, vervaardigen en het just-in-time leveren van hoogwaardig (sier)beton op een maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze.
Tijdens de audit werd geconstateerd dat Vebo hoog scoort op het gebied van gezondheid en veiligheid. Verder voldoet het bedrijf aan alle eisen op het gebied van verantwoorde herkomst van materialen & grondstoffen, milieumanagement & reductie van milieubelasting en hergebruik. Dit geeft aan dat Prefab Beton Vebo B.V bewust met een duurzame bedrijfsvoering bezig is. Voor Vebo is het vanzelfsprekend dat het bedrijf al jarenlang over het ISO 14001 certificaat beschikt, nu is dat ook een voordeel voor de CSC-certificatie. De ambitie van Vebo is om op het gebied van duurzaamheid en circulariteit zich steeds verder te ontwikkelen en zich te profileren als onderscheidend in de markt.
Waarom CSC-certificering? Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.