Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle CSC-brons gecertificeerd

bouwcomplex
Kiwa heeft op 14 augustus jl. CSC-brons uitgereikt aan Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle. Met het bronzen certificaat kan het bedrijf een duurzame winning van zand en een duurzamere betonketen realiseren. Het CSC (Concrete Sustainability Council) is een internationaal certificatiesysteem en biedt de afnemer van beton zekerheid over de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid.
Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle levert hoogwaardig industriezand en ophoogzand door middel van een ultramoderne installatie. “De energiezuinige installatie voorziet diverse afnemers gedurende de komende twintig jaar van hoogwaardig industriezand en ophoogzand. Zeldenrust zit hier nu vijf jaar en de locatie bestaat uit bijna honderd hectare zandwin- en verwerkingsterrein en bevat circa 17 miljoen vaste kubieke meter (25 miljoen ton) grondstof. Wij zijn de pioniersfase uit en wilden vlot mee met de CSC-ontwikkeling. We hebben tijd geïnvesteerd en kritisch gekeken naar onze eigen processen en beleid. We werden getriggerd door de gestelde eisen. Nu willen we stappen gaan maken om zilver te halen.“, aldus site manager Jan-Paul Blok. Het behalen van het certificaat past in de ambitie van het familieberijf om milieuprestaties in de keten continu te verbeteren.
Voordeel bij aanbestedingen Blok: “Het behalen van dit CSC-certificaat is een resultaat van de activiteiten die Zeldenrust Zwolle op het gebied van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) in het beleid heeft doorgevoerd. Met het CSC-certificaat kunnen wij aantonen dat het zand verantwoord is gewonnen. Onze klanten kunnen hiermee de keten verduurzamen. ”