|
| |

Solar Solutions International: de technologie van de toekomst, vandaag

installatie

Vakbeurs Solar Solutions International is een begrip in de wereld van duurzame professionals. Vanwege corona-maatregelen kon de beurs 2,5 jaar niet door gaan, maar van dinsdag 28 september tot en met donderdag 30 september openen de poorten van Expo Haarlemmermeer zich weer voor installateurs, adviseurs, ontwikkelaars, eindgebruikers en andere exclusief zakelijke bezoekers. Met 250 exposanten en 100 seminars is de beurs dit jaar groter dan ook, en dat is niet verwonderlijk, want ook in de coronatijd is de zonne-energiemarkt maar door blijven groeien.

Waren zonnepanelen tien jaar geleden nog een hobby van enkele groene enthousiastelingen, inmiddels is het eerder vreemd te noemen als huizenbezitters helemaal niet nadenken over het plaatsen van panelen op hun dak. Volgens cijfers van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research is de Nederlandse zonne-energiemarkt tussen eind 2018 en 2020 dan ook verdubbeld. Niet alleen consumenten, maar ook steeds meer bedrijven en instellingen hebben intussen zonnepanelen geïnstalleerd of zijn dit van plan. De schaal is er, dus nu is het tijd om verder te kijken.

Solar Solutions International gaat dit jaar meer dan ooit de diepte in. Natuurlijk zijn er de nieuwste zonnepanelen, montagesystemen en omvormers te bewonderen. Maar wat dit jaar meteen duidelijk wordt zodra bezoekers de beursvloer betreden, is dat de variëteit van deze producten dit jaar groter dan ooit is. Denk bijvoorbeeld aan extra grote panelen en de bijbehorende montagesystemen waardoor installateurs nog efficiënter een dak vol kunnen leggen. Maar ook systemen die in het water drijven, of esthetisch aantrekkelijke producten die weer een hele nieuwe groep consumenten kunnen overtuigen om zonnepanelen aan te schaffen.

Energieopslag Bijzonder trots is de organisatie op het nieuwe Smart Storage-paviljoen. Met de beperkingen van netcapaciteit en de (fiscale) druk om zelfconsumptie te verhogen vanwege de afbouwende salderingsregeling wordt energieopslag immers meer een vereiste dan een luxe. Daarnaast zullen bezoekers allerhande toepassingen tegen komen waarvoor eindgebruikers zonne-energie kunnen aanwenden, van elektrische auto’s tot allerhande slimme producten. Want alle opgewekte energie die direct gebruikt kan worden, hoeft geen kostbare netcapaciteit in beslag te nemen. 

Duurzaam Verwarmd Zonne-energie en duurzame verwarming gaan vanzelfsprekend hand in hand. Want hoe beter zelf opgewekte energie in te zetten dan voor de duurzame verwarming van uw huis? Gelijktijdig met Solar Solutions vindt eveneens Duurzaam Verwarmd plaats; de grootste duurzame HVAC-vakbeurs van de Benelux. 

Zo kunnen bezoekers zich ook laten voorlichten over de staat van de warmtepompen, wko- en wtw-systemen, de overgang van EPC naar BENG en meer.

Innovation Boulevard Marktonderzoek wijst uit dat 90% van de bezoekers primair naar Solar Solutions International komen om op de hoogte te raken van nieuwe producten. Innovatie is dan ook een belangrijke pijler onder de beurs. Direct na de ingang kunnen bezoekers de Innovation Boulevard vinden: een onafhankelijke tentoonstelling van nieuwe producten. Een vakjury bepaalt het beste product, dat de felbegeerde Solar Solutions Best Innovation Award in de wacht sleept.

Alle informatie in de GreenShows-app Met 250 exposanten is het belangrijk om van te voren te bedenken over welke bedrijven en producten je echt meer wilt ontdekken. Op www.solarsolutions.nl en www.duurzaamverwarmd.nl zijn nu al meer dan 1000 nieuwe producten te zien die op de beurs getoond worden. Naast ieder product staat een QR-code. Bezoekers kunnen deze QR-code scannen met de GreenShows-app, de officiële applicatie van Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd, om meer informatie over deze producten te krijgen en om ze toe te voegen aan een favorietenlijst. Zo ontstaat er vanzelf een looproute over de beursvloer. Ook op de beurs zelf komen deze QR-codes terug. Even geen zin om met een vertegenwoordiger te praten? Door de productsticker te scannen krijg je alle informatie in je app en kun je zelf bepalen of je door de exposant hierover benaderd wil worden.

365 dagen per jaar op de hoogte Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd vormen een jaarlijks hoogtepunt voor veel duurzame bedrijven. Maar ook de rest van het jaar willen zij graag op de hoogte blijven van nieuwe innovaties. Daarom heeft de beurs Solar365.nl en Warmte365.nl gelanceerd – dagelijkse nieuwssites met daarop analyses, interviews en natuurlijk previews van nieuwe producten. Zo blijven bezoekers vanuit hun luie stoel op de hoogte van het belangrijkste nieuws van alle bedrijven die ook op de beurs te vinden zijn.

Bezoek de beurs gratis met onze kortingscode Wil je ook nieuwe producten ontdekken of direct toepasbare kennis op doen bij gratis seminars? Bezoek dan van dinsdag 28 t/m donderdag 30 september Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd in Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen.

Bestel een gratis ticket (normale waarde €75,-) door onze invitatiecode ‘BOUWMAGAZINE’ in te vullen op www.solarsolutions.nl of www.duurzaamverwarmd.nl.

|