European Asbestos Forum 2019: Asbestos & Innovation

renovatie
Op 14 en 15 november 2019 vindt het vierde internationale congres plaats van de Stichting European Asbestos Forum. Dit is hét congres voor de serieuze asbestprofessional, de enige gelegenheid die u werkelijk niet mag missen. Locatie: Hotel Van der Valk Oostzaan-Amsterdam. Zie www.europeanasbestosforum.org.
Het thema van dit jaar: ‘Asbestos & Innovation’ Een scala van mondiale en nationale topsprekers zal u informeren over nieuwe wetenschappelijke inzichten, technologische ontwikkelingen, nieuwe saneringstechnieken en producten etc.
Programma Innovatie, nieuwe technologie en nieuwe wetenschap vormen de rode draad door een programma van mondiaal kaliber.
Wat is de échte kans op asbestziekten voor een individu? Hoeveel asbestslachtoffers zijn er werkelijk in Nederland en elders? (Hint: veel, veel meer dan u denkt.) Wat is de werkelijke en schrikbarende sociale en financiële impact van asbest? Mondiale topexperts komen u dit vertellen.
Hoe werken supersnelle robotische asbestmetingen op locatie? Wilt u meer weten over een nieuwe, high-tech saneringstechniek? Dankzij een uitgekiend programma met twee simultaansessies (sociaal en technisch) is er voor elke achtergrond wat wils. Iedere presentatie is uniek, van maatschappelijk en professioneel belang en grensverleggend. De lat ligt hoog.
Heel bijzondere presentaties Heel bijzonder is dat er ook aandacht is voor de circulaire vernietiging van asbest: denaturering. Hoe kun je asbest geheel onschadelijk maken voor de gezondheid (geen stort meer nodig!) en het zelfs daarna als nuttig bouwmateriaal gebruiken in een geheel andere vorm? Verschillende technieken worden besproken, allemaal economisch haalbaar. Dit is echt state-of-the-art.
Ook is er aandacht voor een heel bijzonder product dat een einde zal maken aan illegale asbestdumping. Het gebruik hiervan maakt asbestafval forensisch identificeerbaar en traceerbaar naar de bron. Dit kan de eigenaren van asbestafval en Nederlandse maatschappij miljoenen euro’s aan boetes en schade per jaar besparen. In Engeland en de Verenigde Staten wordt dit product al met veel succes gebruikt, onder meer door de CIA. Klinkt dit niet spannend?
Op donderdagmiddag 14 november 2019 kunt u internationale workshops over een scala van onderwerpen bijwonen: u kunt terplekke kiezen of wisselen, naar gelang uw interesse. De congresdag met presentaties is op 15 november 2019 , inclusief (optioneel) congresdiner.
Sprekers De Keynote Speech wordt verzorgd door Jukka Takala, de voorzitter van de International Commission on Occupational Health (ICOH), een organisatie die erkend is door de Verenigde Naties, ILO en WHO. Hij zet zich al decennia in voor bewustwording van asbestrisico’s. Ook Arthur Frank (de Amerikaanse arts gespecialiseerd in asbestziekten, u bekend van EenVandaag) zal een pittige presentatie verzorgen. Meer dan twintig sprekers uit vele landen zullen u bijpraten. Praktische en relevante toepassing van kennis staat voorop.
Voor wie Dit congres is bij uitstek bedoeld voor professionals die asbest in hun portefeuille hebben, ongeacht hun specifieke achtergrond. U kunt een asbestsaneerder of inventariseerder zijn, arbeidshygiënist, beleidsmaker, vastgoedbeheerder, provincieambtenaar, bestuurder van een woningcorporatie... Als asbest in uw portefeuille zit, is dit congres relevant voor u. Dit is ook een geweldige netwerkgelegenheid.
Meer informatie Zie www.europeanasbestosforum.org. Heeft u vragen, wilt u graag sponsoren of een stand? Neem dan contact op met de organisator, mr.dr. Yvonne Waterman via yw@europeanasbestosforum.org of bel haar op 06-819.189.43. Het volledige programma kunt u zien op www.europeanasbestosforum.org/program-2019.