Duurzaam ondernemen begint bij een duurzame vloer

renovatie
Het is er de laatste jaren steeds belangrijker op geworden: duurzaam ondernemen. Hier en daar proberen telkens meer bedrijven een steentje bij te dragen aan het fenomeen klimaatverandering. Er zijn onwijs veel manieren waarop iedereen beter kan omgaan met duurzaamheid en alle beetjes helpen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de impact van menselijk toedoen op de natuur tot op zekere hoogte onder controle blijft. Maar hoe kunnen vloeren nou bijdragen aan duurzaamheid? We leggen het u graag uit!
Tip: Alles wat ervoor zorgt dat een vloer een langere levensduur krijgt, draagt bij aan de duurzaamheid. Dit omdat er simpelweg geen nieuwe vloer gelegd hoeft te worden met nieuwe materialen.
Een slijtvaste vloer zorgt voor minder onderhoud Indien er een slijtvaste vloer is gelegd, wordt er onnodige slijtage voorkomen. Het onderhoud aan de vloer wordt hierdoor ook beperkt. Nog een plus van een slijtvaste vloer is dat het perfect geschikt is in ruimtes waar met zware machines gewerkt wordt of bijvoorbeeld waar vrachtwagens de vloer belasten. Dit komt doordat scheuren en gaten worden voorkomen, waardoor er weer minder onderhoud aan te pas komt. Al met al, een goede oplossing in verschillende sectoren.
Een vloeistofdichte vloer is vochtbestendig In onwijs veel sectoren wordt er dagelijks gewerkt met water of vloeistoffen. Om tegen te gaan dat vloeistoffen zich ophopen en dat schimmels achterblijven is het verstandig om een vloeistofdichte vloer aan te leggen. Niet alleen maakt dit het makkelijker om de vloer schoon te maken, vocht wordt ook niet vastgehouden. Dit zorgt er zeker voor dat de vloer een langere levensduur krijgt, wat ons uiteindelijke doel is.
Een goede ondervloer doet wonderen U heeft het misschien wel vaker gehoord, maar waarom is een goede ondervloer nou zo belangrijk? Als een ondervloer niet goed behandeld is, hiermee bedoelen we er zijn scheuren of gaten aanwezig en de vloer is niet glad afgewerkt, dan is er grote kans dat de vloer niet goed hecht aan de ondervloer. Als de hechting niet optimaal is, zal de vloer eerder loslaten waardoor er vaker onderhoud nodig is, waar niemand op zit te wachten natuurlijk. Daarom doet u er slim aan om de ondergrond eerst een goede voorbehandeling te geven door experts, zodat u de levensduur van de vloer maximaliseert.
Recyclen! Een oude vloer heeft de optie om gerecycled te worden als de situatie het toelaat. Als een vloer eruit gehaald moet worden, kunt u ervoor kiezen om deze in te leveren bij bijvoorbeeld de milieustraat. Opgeruimd staat netjes!
Bij Mesa Coatings doen we ons uiterste best de levensduur van uw vloer te maximaliseren. We hebben een oplossing voor elke sector. Wilt u meer informatie over onze vloeren? Neem eens een kijkje op onze website https://mesa-coatings.eu/.