Afbeelding
Groen-Dak-capucines-School-Derbigum-Nederland

Met uw dak, meer groen in de stad!

renovatie
Een groendak, het past perfect bij de aanleg van een milieuvriendelijke tuin en het zorgt voor groen in de steden. Buiten dat een groendak zorgt voor meer groen, heeft het ook nog eens ontzettend veel voordelen. Ook is het een van de milieuvriendelijkste keuzes voor uw dak. 
Als u kiest voor een extensief groendak dan kiest u voor sedum planten. Deze sedum planten hebben diverse voordelen, zo zetten deze plantjes CO2 om in zuurstof. Maar ook vangen ze fijnstof af, de fijnstof slaat neer op de bladeren en takken. Daar blijft het ‘plakken’, de regen spoelt het af en zorgt dat het in de bodem komt. Dit zorgt voor een gezondere lucht, zeker in een stedelijke omgeving. Maar ook is het goed voor de biodiversiteit, de sedum planten zorgen voor het eten van vogels en insecten. Buiten dat groen niet alleen goed is voor dieren, is het ook goed voor mensen. Groen zorgt voor minder stress en bevordert de positieve gevoelens!
Sedum voor uw dak Derbisedum Pack is de oplossing als u gaat voor een groendak, dit product is geschikt voor de kleinere daken. U heeft direct resultaat en de tegelsystemen zijn samengesteld uit een selectie sedum soorten die geschikt zijn voor het dak. Ze zijn bestand tegen windsnelheden tot 200 km/u, ook is het mogelijk om te kiezen voor een mix van sedum en grassen, dit zorgt voor meer diversiteit.
U wilt natuurlijk dat u zoveel en zolang mogelijk plezier heeft van uw groendak. Door onder Derbisedum, Derbigum SP WW of Derbigum GC WW aan te brengen gaat u voor een perfecte en blijvende waterdichtheid.
Reguleer regenwater Dankzij de honingraatbakken, die Derbisedum bevat, is het mogelijk om water op te vangen. Deze bakken fungeren als buffer, ze zorgen ervoor dat het water vertraagd afgevoerd wordt naar het riool. Het water kan natuurlijk ook hergebruikt worden, dit zorgt voor een extra duurzaam resultaat.
Nieuwsgierig geworden naar de groendaken van Derbigum? Meer informatie is te vinden op www.derbigum.nl of vraag informatie op via infonl@derbigum.com