5 tips over schoonmaken in de bouw

1587

Een opgeruimde werkplaats in de bouw draagt bij aan de veiligheid en hygiëne voor de bouwvakkers. U wilt natuurlijk niet dat het stof opwaait en in uw ogen terechtkomt, of dat u over losliggend vuil heen valt. Balans Schoonmaak zorgt ervoor dat u tijdens het verbouwen in een opgeruimde omgeving bent en u zorgeloos uw werk kunt uitvoeren.

Schoonmaken in de bouw
Voor iedere branche is een andere expertise vereist als het gaat om schoonmaken. Daarom heeft Balans schoonmaak verschillende gecertificeerde schoonmaak specialisten in dienst. Dit betekent dat hun schoonmakers precies weten hoe ze moeten schoonmaken in de bouw. Zelf kunt u natuurlijk ook het één en ander doen om uw werkruimte veilig te houden. Hieronder geeft Balans Schoonmaak 5 tips over hoe u het beste uw werkruimte in de bouw opgeruimd en schoonhoudt. De kleine schoonmaak kunt u zelf doen. De grote schoonmaak kunt u uit handen geven!

Tip 1: Ruim de gereedschappen op
Heeft u net een hamer gebruikt? Heeft u deze de komende uren niet meer nodig? Leg het dan terug in de gereedschapskist. Heeft u schroeven en spijkers uit de muur getrokken? Zorg dat ze niet verdwijnen in het puin op de grond. Voor u het weet staat u in de spijker of schroef. Heeft u net een zaag gebruikt? Zorg ervoor dat de zaag weer op een veilige plek komt te liggen zodat u, of uw collega’s, zich er niet aan kunnen bezeren. Opruimen van gereedschap zorgt er niet alleen voor dat het veilig is op de werkvloer, maar ook dat spullen makkelijk teruggevonden kunnen worden.

Tip 2: Ruim de koffie kopjes en borden op
Net een kopje koffie gedronken en een broodje gegeten? Ruimt het servies dan meteen op. Wanneer er overal bordjes en kopjes komen te staan, wordt het al snel een troep. Hierdoor beperkt u uw eigen werkruimte en die van uw collega’s. Daarnaast is hygiëne erg belangrijk! Wanneer u uw bordje met eten kwijtraakt in het puin, kan dit gaan schimmelen en/of ongedierte aantrekken.

Tip 3: Spullen die weg kunnen, meteen weggooien
Heeft u net oud behang van de muren getrokken? Gooi het dan meteen in een vuilniszak zodat het weggegooid kan worden. Hierdoor blijft de werkplek opgeruimd. Dit geldt natuurlijk ook voor oude schroeven, spijkers, hout etc.

Tip 4: Tussendoor stofzuigen
Wanneer het erg stoffig is geworden en de schoonmakers pas over twee dagen langskomen, is het slim om tussendoor te stofzuigen. Stof is gevaarlijker dan u denkt; het kan namelijk niet alleen in de ogen terecht komen, maar ook in de longen. Het is daarom belangrijk dat uw werkplek niet al te stoffig is.

Tip 5: Vermijd chaos
Als het een chaos is tijdens de verbouwing, is het een chaos in uw hoofd. Vermijd chaos door de tijd te nemen voor het opruimen van de bouwplaats. U zult zien dat u dan een stuk effectiever te werk kunt gaan.

Bent u op zoek naar een full service schoonmaakbedrijf voor uw pand? Neem dan gerust contact op met Balans Schoonmaak. Zij werken op verschillende locaties in Noord-Holland (Amsterdam), Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland! Balans Schoonmaak neemt graag uw schoonmaak werk uit handen!