transport-coating-vrachtwagen

Transport in de bouwwereld kent geen eenvormige aanpak. Deze zware voertuigen kunnen zijn geproduceerd met verschillende soorten materiaal, onder andere onbewerkt of verzinkt staal, aluminium en kunststof. Waar men het in de branche wel over eens is, is dat de vervoersmiddelen het unieke imago van de onderneming moeten uitstralen. Het wagenpark is namelijk het visitekaartje van het bedrijf. Dan is het van groot belang dat je kan vertrouwen op een perfecte afwerking van de voertuigen. Axalta Refinish Nederland, onderdeel van Axalta, een toonaangevend wereldwijd coatings bedrijf, heeft de juiste producten om aan uw behoeften te voldoen.

De oplossingen van Axalta Refinish zijn uitermate geschikt voor zowel de ‘maak-industrie’ als voor schadeherstel. Of u nu een chassis, trailer of cabine moet spuiten, het productportfolio van Axalta biedt dé oplossing voor een optimaal resultaat. Welke producten u gebruikt, hangt af van de prioriteiten van u of uw klant: bestendigheid, hoge kwaliteit, verwerkingsgemak, duurzaamheid of efficiëntie.

Wanneer het gaat om nieuw te produceren voertuigen voor een wagenparkbeheerder kan Axalta een speciaal lakvoorschrift ontwikkelen, waarbij de huisstijl van de klant uit een onbeperkt aantal kleurenformules wordt bepaald. De specifieke kleurformules worden vervolgens opgenomen in de kleurendatabase. Welke eenvoudig op te roepen zijn bij een nieuwe opdracht, waardoor de kleurovereenkomst gelijk is voor iedere nieuw voertuig dat aan het wagenpark wordt toegevoegd. Dit gebeurt lokaal in Nederland voor veel diverse grote Nederlandse maak industrie bedrijven. Daarnaast is Axalta een samenwerking aangegaan met een overkoepelende schadeherstelorganisatie voor o.a. trucks. Het is een landelijk dekkend netwerk van truckschadespecialisten die werken met de drie premium lakmerken van Axalta Refinish, namelijk Cromax, Spies Hecker en Standox. Zij doen zowel huisstijl projecten, maar ook schadeherstel aan bestaande voertuigen. Bij schadeherstel komt het veelvuldig voor dat de kleur die op het voertuig zit, niet gelijk meer is aan de originele kleurformule. Dit wordt vooral veroorzaakt wanneer voertuigen worden blootgesteld aan alle type weeromstandigheden die de kleurechtheid kan beïnvloeden. In onze lokale kleurmakerij werken specialisten, die aan de hand van een staal de juiste kleur bepalen en mixen. Door de juiste manier van voorbewerking, verwerking en de uitstekende dekking van de lak bieden onze producten optimaal resultaat bij welke schadeherstelopdracht dan ook.

transport voor de bouw

Met de verhuizing naar het nieuwe pand dit jaar is Axalta Refinish Nederland voorzien van state-ofthe-art apparatuur om de dienstverlening naar een nog hoger niveau te brengen. Zo is er de beschikking over een hypermodern trainingsfaciliteit, een Füll dispensing machine – waarmee het eenvoudiger is om hogere volumes Ready-mix lak te produceren – en een volledig geautomatiseerd magazijn. Tevens beschikt Axalta Refinish over een eigen logistieke dienstverlening in Nederland,waardoor bestellingen op alle werkdagen door het hele land worden geleverd. Met een lange historie, de kennis van medewerkers en het kwalitatief hoogwaardige productportfolio is Axalta Refinish dé partner voor de transportsector in de bouwwereld.