De juiste vloer kiezen voor uw bedrijf kan een flinke opgave zijn. Er zijn talloze soorten vloersystemen op de markt, maar welke vloer is nu geschikt voor uw bedrijf en voldoet aan uw wensen en eisen? Een goede optie is een coatingvloer. Hieronder leggen we uit wat een coatingvloer precies is, wat de mogelijkheden in verschillende coatingvloeren zijn en welke coating het beste bij uw sector/bedrijf past.

Wat is een coatingvloer?
Een coatingvloer bestaat uit één of meerdere lagen materiaal die worden aangebracht op de bestaande ondergrond voor decoratieve, beschermende of functionele doeleinden.

Belangrijk om te weten: er is niet één soort coatingvloer, u hebt altijd de keuze uit verschillende typen coatingsystemen, welke naadloos gelegd worden over de ondergrond.

Verschillende typen coatingvloeren van Mesa Coatings
Mesa Coatings heeft verschillende soorten coatingvloeren in het assortiment, met ieder hun eigen voordelen. Voordat een coatingvloer wordt aangebracht, dient de huidige ondergrond altijd eerst geschuurd of gestraald te worden zodat de poriën in de vloer geopend worden.

Daarna kan de coating vloer op de ruwe ondergrond aangebracht worden. Hieronder een korte beschrijving van elk type coatingsysteem:

Mesa Epox Floorcoat
Het Mesa Epox Coating systeem bestaat uit 2-componenten epoxyharsen. Dit type vloersysteem is ongeveer 1 mm dik en is geschikt voor lichte belasting. Allereerst wordt de

Mesa Epox Extreme Primer aangebracht, deze zorgt voor de hechting tussen de ondergrond en de opeenvolgende laag. Daarna wordt de Mesa Epox Floorcoat in de gewenste RAL-kleur aangebracht, door middel van het uitrollen van de toplaag, zodat de vloer vloeistofdicht wordt. Indien er een (licht) antislip afwerking wordt gewenst, zal Mesa Coatings de primerlaag instrooien met fijn of grof granulaat. Naast het type afwerking en de structuur, zorgt granulaat ervoor dat de vloer meer spanningen kan opvangen. Dit type systeem wordt geplaatst in 2 dagen. Na 24 uur uitharding is het oppervlak beloopbaar, na 48 uur mechanisch belastbaar en na 7 dagen is de vloer volledig chemisch uitgehard.

Voordelen Mesa Epox vloercoating
Het Mesa Epox vloercoatingsysteem is een dun beschermlaagje voor over de huidige ondergrond en heeft vele voordelen. Zo is het systeem volledig vloeistofdicht, licht mechanisch belastbaar, makkelijk schoon te maken en uiterst hygiënisch. Het vloersysteem is geschikt in de industriële sector als magazijnvloer, werkplaatsvloer of vloer in een opslag of distributiecentrum. Bij goed gebruik, zult u jarenlang profijt hebben van de vloer.

Mesa Epox Basic Gietvloer
Dit systeem is, net als een Mesa Epox vloercoating, een 2-componenten systeem. Dit type vloersysteem is ca. 2 – 3 mm dik en is geschikt voor (middel)zware belasting. Ten eerste wordt de egalisatielaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de vloer helemaal vlak wordt en er geen oneffenheden zichtbaar zijn. Daarna wordt de toplaag gegoten. De toplaag zorgt voor de afwerking en de uitstraling van het systeem, deze is helemaal glad. De toplaag brengen wij voornamelijk aan in de RAL-kleur 7001, licht grijs, natuurlijk zijn er nog diverse andere RAL-kleuren mogelijk. De gietvloer wordt, net als de Mesa Epox Floorcoat, geplaatst in twee dagen en heeft dezelfde uithardingstijden.

Voordelen Mesa Epox Basic Gietvloer
De Mesa Epox Basic Gietvloer is vloeistofdicht, zwaar mechanisch belastbaar, makkelijk schoon te maken en uiterst hygiënisch. Het vloersysteem is uiterst geschikt in de automotive sector in de werkplaatsen of garages. Daarnaast is het systeem ook geschikt in de industriële sector als magazijnvloer, werkplaatsvloer of vloer in een opslag of distributiecentrum. De Mesa Epox Basic Gietvloer heeft een strak, glad en naadloos design, zodat de vloer er professioneel en modern uitziet en ook jarenlang meegaat.

Mesa Fast
Het Mesa Fast systeem is een kunsthars gebonden vloersysteem op basis van PMMA-harsen, dat staat voor polymethylmethacrylaat. Het systeem is ca. 4 – 5 mm dik en bestaat uit vier lagen; een primecoat-trans, een flexibele tussenlaag, granulaat en een seal laag.

Allereerst wordt de primecoat-trans aangebracht, welke weer voor de hechting aan de huidige ondergrond zorgt. Daarna wordt de tussenlaag geplaatst, deze laag zorgt voor het opvangen van spanningen en is hierdoor mechanisch belastbaar. Het granulaat vangt bovenwaartse kracht op, creëert een structuur in het oppervlak en krassen worden op deze manier minder zichtbaar. Als laatste is er de toplaag, deze is UV-bestendig en dekt de vloer af in de gewenste afwerking, van glad tot antislip. De chemische bestendigheid en UV-wering zorgen ervoor dat er geen vlekken en kleurvervaging zullen ontstaan. Het vloersysteem wordt in één dag aangebracht. Na twee uur uitharding is het oppervlak weer volledig klaar voor gebruik. Het Mesa Fast systeem is beschikbaar in verschillende zand kleuren, passend bij uw bedrijfsvoering.

Voordelen van de Mesa Fast vloercoating
Het Mesa Fast systeem heeft vele voordelen. Het systeem is zwaar mechanisch belastbaar, chemisch bestendig en 100% vloeistofdicht. Daarnaast is het vloersysteem chemisch bestendig tegen zuren als alkaliën, logen, oliën en organische substanties. Dit zorgt ervoor dat er geen vlek- of reukvorming ontstaat. Verder heeft het Mesa Fast systeem uitstekende kras- en slijtvaste eigenschappen en is het systeem UV-bestendig. Ook is het gemakkelijk te reinigen. Het systeem kan in verschillende antislip waardes worden afgewerkt, van glad tot erg antislip. Daarnaast is het aan te brengen in verschillende omstandigheden; bijvoorbeeld bij erg lage temperaturen van -20°C en op verschillende soorten ondergronden binnen en buiten. Op het betreffende systeem is een AgBB verklaring van toepassing waarbij de vloer volledig emissievrij is. Kwaliteit van de hars is geborgd door een Kiwa certificaat. Ook voldoet het systeem aan de voedingsnormen van HACCP. Al deze voordelen zorgen ervoor dat het systeem toepasbaar is in verschillende sectoren, waaronder de horeca, voedsel, carwash, automotive, industriële, retail- en kantoor en recreatieve sector. Het Mesa Fast systeem is een vloersysteem wat jarenlang meegaat bij elke toepassing.

Coatingvloeren van Mesa Coatings
Mesa Coatings helpt u graag met uw project! Onze accountmanagers voorzien u graag van een professioneel advies, waarna de vloer aangebracht zal worden door gespecialiseerde experts op het gebied van coatingvloeren. Wij gaan graag aan de slag om van uw bedrijfsvloer een professionele, duurzame en strakke vloer te maken. Bent u op zoek naar een nieuwe coatingvloer voor uw bedrijf? Bekijk dan nu alle mogelijkheden op onze website www.mesa-coatings.eu of neem contact met ons op voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte.