Afbeelding
Antislip afwerking-vloer-bedrijfsvloer

Waarom een antislip afwerking voor uw bedrijfsvloer?

renovatie
Wat wordt er bedoeld met een antislip afwerking? Vloeren kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, van glad tot zeer antislip. Het doel van een antislip afwerking is vaak om de bedrijfsvoering een stuk veiliger te maken en de kans op het uitglijden van werknemers of klanten te verminderen. Er zijn verschillende waardes in antislip afwerkingen mogelijk; van heel ruw tot heel licht antislip of zelfs glad. Elke branche of sector heeft behoefte aan een veilige vloer met een afwerking die is toegespitst op de bedrijfsactiviteiten, waarover straks meer. Eerst iets over de voordelen van antislip vloeren voor bedrijven in diverse economische sectoren.
Welke afwerking is de beste oplossing per branche en toepassing? Ieder bedrijf stelt zijn eigen eisen aan een vloerafwerking. Waar voor het ene bedrijf de belastbaarheid erg belangrijk is, is voor het andere bedrijf misschien wel chemische bestendigheid en vloeistofdichtheid het belangrijkst, of spelen juist de hygiëne en het uiterlijk een grote rol. Het kan ook zijn dat een bedrijf meer waarde hecht aan een vloer die gemakkelijk schoon te maken is of een vloer die snel gelegd kan worden. Voor elke specifieke branche en zelfs voor elk bedrijf kunnen er oplossingen op maat aangeboden worden.
Hoe zit dit per branche en wat zijn de mogelijkheden op het gebied van vloeren met antislipafwerkingen?
Voedingsmiddelenindustrie In deze industrie hebben we het onder andere over bedrijven in de horecasector met toepassingen als een horecakeuken, spoelkeuken, koel- en vriescel of een restaurantvloer. Daarnaast hebben we het ook over bedrijven die zorgen voor de productie van voedingsmiddelen, zoals bakkerijen, slagerijen, etc. Binnen deze industrie zorgen wij voor het aanbrengen van ons Mesa Fast vloersysteem met een licht antislip afwerking. Dit vloersysteem wordt naadloos geplaatst en is goed bestand tegen vloeistoffen zoals water, oliën en vetten. Door de licht antislip afwerking is de vloer gemakkelijk te reinigen en hygiënisch te houden, wat natuurlijk in de voedingsmiddelenindustrie erg belangrijk is. Ook zorgt de licht antislip afwerking ervoor dat de veiligheid van de medewerkers en de klanten gewaardborgd wordt.
Wasstraten, wasboxen en rolloverhallen In de carwash sector is de voornaamste reden voor een antislip afwerking de veiligheid voor het personeel en de klanten, wanneer zij over de vloer lopen bij het wassen van de auto. Daarom zorgen wij ervoor dat het Mesa Fast systeem, wat wij in deze sector aanbrengen, antislip wordt afgewerkt, dus een ruwe vloerafwerking. Zo wordt er overal aan de veiligheid gedacht. Ondanks de ruwe afwerking, is de vloer goed schoon te maken.
Werkplaatsen en garages Bedrijven in de automotive sector, met een werkplaats of garage, stellen weer andere eisen aan de vloer. Deze bedrijven vinden het vaak belangrijk dat de vloer goed bestand is tegen allerlei chemische vloeistoffen, zoals benzine, oliën en dergelijke en dat de vloer belast kan worden met materieel. Er kan gekozen worden voor verschillende type vloersystemen: het Mesa Fast systeem, een Mesa Epox Basic Gietvloer of het Mesa Epox Coating systeem. Elk systeem variëert in afwerking van de toplaag. Binnen deze sector is het vaak het meest gewenst dat de vloer licht antislip of glad afgewerkt wordt, zodat de vloer makkelijk en snel schoon te maken is!
Sanitaire ruimtes In sanitaire ruimtes is het aan te raden om te kiezen voor een antislip afwerking van de vloer. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden, douches, omkleedruimtes of toiletten, waarbij optimale veiligheid door het voorkomen van glij en slippartijen het belangrijkste uitgangspunt is. Naast veiligheid is het in deze sector ook belangrijk dat de vloeren snel, gemakkelijk, maar ook grondig schoongemaakt kunnen worden. Veel ondernemers kiezen voor het Mesa Fast Systeem met een antislip afwerking, dat ook bestand is tegen allerlei chemische stoffen en urine, zodat er geen vlek- of reukvorming kan ontstaan.
Showrooms, kantoren en kantines In showrooms, kantoren en kantines is het van belang dat de vloeren er strak en modern uitzien en ook makkelijk te reinigen zijn. Daarom wordt er hier veelal gekozen voor een lichte antislip of gladde afwerking, zodat de vloer gemakkelijk schoon gemaakt kan worden. Verder is het van belang om te kiezen voor een vloer die belast kan worden en kras- en UV-bestendig is. Het Mesa Fast systeem is hier ook het juiste systeem om te kiezen!
Magazijnen, distributiecentra en bedrijfs- en productiehallen In magazijnen en hallen vindt in de meeste situaties nagenoeg geen zware belasting plaats, er rijden enkel heftruks of pompwagens over de vloer, waardoor een Mesa Epox Rolcoating als beschermlaagje over de huidige betonvloer of cementdekvloer vaak voldoende is. De vloer kan hier licht antislip afgewerkt worden, maar meestal wordt er gekozen voor een glad oppervlak. Het vloersysteem is strak afgewerkt en qua kostenplaatje interessant voor grote ruimtes.
Kies voor de kwaliteit van Mesa Coatings Vloersystemen Zoekt u een geschikte vloer voor uw bedrijf? Of het nu om een magazijn, een zwembad, een werkplaats of bakkerij gaat: bij Mesa Coatings zorgen we ervoor dat we u voorzien van een veilige, hygiënische en moderne strakke vloer. Bekijk nu alle mogelijkheden op onze website www.mesa-coatings.eu of neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!