Dé nieuwe manier van bouwen: bouwen met containers

875

Een container inzetten om een tijdje in te wonen terwijl een woning wordt gebouwd, is iets dat veel Nederlanders al doen. Misschien heb je naast een werf al een paar keer enkele containers zien staan. Toch zijn containers niet alleen een tijdelijke oplossing. Steeds vaker worden containers immers gebruikt om echt mee te bouwen of om een langere periode ergens te staan.

Bouwen met containers: makkelijk en snel
In studentensteden bouwen ze al langer kleine dorpen met containers. Deze containerwoningen hebben alles wat je van een kamer verwacht: ze zijn immers uitgerust met sanitair, een keukentje, verwarming en elektriciteit. Mocht je snel willen bouwen en wel houden van de industriële look, dan kun je ook bouwen met meerdere containers. Die kunnen immers worden opgestapeld en zo worden gemodificeerd dat ze in elkaar passen en helemaal worden aangepast naar ieders wensen. Dit wordt modulair bouwen genoemd. Elke module kan worden aangepast; zo kunnen er ramen en deuren worden toegevoegd aan containers en kan één container bijvoorbeeld de keuken worden en andere containers de slaapkamers.

Een extra tuinhuis, speelruimte of gastenwoning
Mocht een volledige woning iemand te veel van het goede lijken, dan kunnen containers ook worden ingezet voor andere doeleinden. Zo zijn 40ft containers ideaal om als gastenwoning in de tuin te zetten. Erg handig als je geen ruimte meer in huis hebt en ook niet uiterst veel wil spenderen aan een gastenwoning. Zo kun je een grote container volledig laten pimpen tot de ideale gastenwoning en deze laten leveren in elke tuin.

Ook als een extra tuinhuis om lekker te klussen of overdekte speelruimte voor kinderen kan een gemodificeerde container ideaal zijn. Deze op maat gemaakte containers, die voorzien zijn van alle nodige specificaties, zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen. Zo zijn 20ft containers (ca. 6 meter in lengte) handig qua afmetingen om als mini-speelruimte in te zetten. Uiteraard kan dit ook een mini-studio zijn voor een kunstenaar of worden ingezet als tijdelijk tuinhuis, inclusief electriciteit. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een buitenhuis bouwen met een container
Containers worden ook steeds vaker ingezet om kleine houten huisjes te bouwen. Ideaal als je een lapje grond hebt gekocht, maar niet veel wil investeren in een huis en toch meer comfort wil dan de gemiddelde stacaravan biedt.

De voordelen van bouwen met containers
Containerwoningen brengen veel gemak. Zo zijn deze al uitgerust met alle benodigdheden én kunnen ze heel snel worden geleverd. Afhankelijk van de modificaties, kan een containerwoning in een week tot enkele weken worden geleverd. Bovendien is er veelal geen bouwvergunning nodig om deze te plaatsen en hebben de containers een lange levensduur.