Nieuwe versie bedrijfssoftware in jubileumjaar

717

Op vrijdag 20 september was Gilde Software uit Duiven dicht. Uitzonderlijk, maar die dag vierde het hele bedrijf het 25-jarig jubileum. “En we vierden ook een beetje dat we de nieuwe versie van onze software kunnen aankondigen”, zegt Hans Nooitgedagt, algemeen directeur. “Bij onze eerste klanten installeerden we ons systeem nog in het goeie ouwe DOS. Later hebben we de Windows-variant ontwikkeld, die nog steeds voor heel veel bedrijven perfect werkt. En nu komen we met een hybride versie. Bedrijfssoftware met een aantal functies die online werken, maar die ook samenwerkt met de Windows software.”

De hybride versie is geschikt voor alle devices, dus voor tablets en GSM én voor computers en laptops. Ofwel: geschikt voor kantoor maar ook voor mobiel werken. “Het grote voordeel is dat klanten niet in één keer hoeven veranderen. Ze kunnen bijvoorbeeld op kantoor doorwerken zoals ze gewend zijn, terwijl de vakmensen bijvoorbeeld hun werkbonnen digitaal invullen. Op dit moment draaien we een pilot bij een aantal klanten om de online functionaliteit te perfectioneren.”

Als die pilots zijn afgerond, kunnen alle klanten met een abonnement de update installeren.

Gilde Software werd in 1994 opgericht door Henri Polman en Ruud Nijland. Ruud gaat in 2020 met pensioen. Henri blijft actief als branchemanager en als ondernemer om ons systeem breder in te zetten. “Wel anders dan in de jaren ‘90”, zegt Henri. “We begonnen in de schildersbranche, maar inmiddels blijkt onze bedrijfssoftware een goede oplossing voor veel projectmatig werkende bedrijven. In een aantal branches hebben we een toonaangevende positie. Denk aan afbouw algemeen, dak, carrosserie en bedrijfswageninrichting, projectinrichting, installatie, vastgoedonderhoud, sloop & asbest en hekwerken. Ons extra is, dat we voor elke branche specifieke functies kunnen activeren in het Gilde-systeem. Flexibiliteit is onze grote kracht. We willen in de toekomst ook andere branches veroveren. Maar nu eerst bijkomen van ons feest op 20 september”, lacht Henri. “Het was prachtig.”