Afbeelding

Maak een kantoor in je tuinhuis

bouw
Thuis werken is ineens heel gebruikelijk. Misschien uit nood geboren, maar het is iets wat nog lange tijd blijft. Tenminste, dat is de verwachting. Maar wat als je thuis helemaal geen geschikte ruimte hebt om in te werken? Kijk dan eens of er een mogelijkheid is om een kantoor in je tuinhuis of schuur te maken.
De deur uit Het klinkt misschien een beetje stom, maar als je in je tuinhuis werkt, ga je toch de deur uit om naar je werk te gaan. Veel mensen missen net die ene stap met thuiswerken. Misschien ga je eerst een ommetje wandelen en daarna in je thuiskantoor aan het werk. Heb je een tuinhuis die je eventueel om kunt bouwen tot kantoor? Dan is de eerste zet om het schuurtje of huisje leeg te halen en een bestemming te zoeken voor de spulletjes die erin stonden. Heb je dat gedaan? Dan kun je op naar de volgende stap: hoe maak je van een schuur een kantoor?
De renovatie De eerste uitdagingen die je tegenkomt is hoe je het schuurtje isoleert, of je er verwarming in wilt maken en hoe je de ruimte op andere manieren moet renoveren voor het een volwaardig kantoor is. Bij isolatie kun je denken aan dakisolatie of vloerisolatie, maar ook aan het plaatsen van een tochtstrip waardoor er geen wind meer onder de deur door komt. Een verwarming kan ook een elektrisch kacheltje zijn. Kijk ook even goed naar de stroomvoorziening in je schuur en naar hoe sterk je wifi is. Haalt deze het tot de schuur of heb je een versterker nodig?
De aankleding Voor de aankleding kun je een goedkoop laminaat aanschaffen, net als kant-en-klare gordijnen en een bureau van de kringloop. Uiteraard kan alles zo duur worden als je zelf wilt, maar door een beetje op eenvoudige spullen en hergebruik te richten, hoeft het allemaal niet zo veel te kosten. Stel dat je over een jaar toch weer fulltime bij je werkgever terechtkunt, dan is je investering niet zo groot. En dat tuinhuis? Dat kun je dan altijd nog weer een andere bestemming geven. Logeerkamer voor je gasten bijvoorbeeld!
Naar huis ’s Avonds trek je de deur van je nieuwe kantoor achter je dicht en ga je naar huis. Al dan niet weer via een ommetje. Het voordeel van afgescheiden van je woonhuis werken, is dat je huisgenoten je niet de hele dag storen. Ben jij in je tuinhuis aan het werk, dan gunnen ze je privacy. Tenminste, als je daar goede afspraken over maakt.