Afbeelding

Alles geregeld met goed bouwadvies

bouw

Bij het bouwen of verbouwen van je bedrijfspand, is het belangrijk om binnen je budget en planning te blijven. Bouwen zonder de noodzakelijke ervaring betekent echter dat hoge kosten vaak eerder regel zijn dan uitzondering. Het inwinnen van specialistisch bouwadvies is in zo’n geval een goed idee. De ervaring van bouwadviseurs is vaak doorslaggevend in het maken van de juiste keuzes.

Wat doet een bouwadviesbureau? Van een gedegen bouwadviesbureau mag je verwachten dat deze allereerst de belangen van jou en je bedrijf voorop stelt. De ondersteuning beperkt zich vaak niet tot enkel de bouw, maar van vergunningaanvragen en ruimtelijke ordening tot advies in architectuur, regelgeving en kostenberamingen. Dat begint altijd bij de bouwaanvraag. Voor je aan de slag kunt, dien je via de gemeente een omgevingsvergunning aan te vragen. Je komt hiervoor in aanmerking als je aanvraag aan bepaalde, strenge eisen voldoet. Maak samen met je bouwadviseur een Programma van Eisen (PvE) aan de hand van de richtlijnen binnen je gemeente. Op deze wijze bespaar je veel tijd, energie en geld en is het advies van je bouwadviesbureau vaak al zijn gewicht in goud waard.

Alles geregeld met goed bouwadvies Als je eenmaal kan beginnen met (ver)bouwen, is het belangrijk dat alle zaken helder op papier staan. Wie doet wat en tegen welke prijs? Alle technische specificaties en algemene bepalingen worden omgeschreven in het bouwbestek. Iets wat je adviseur goed vast dient te leggen en essentieel is om de bouw zelf goed te kunnen begeleiden. Goede afspraken betekenen immers lagere kosten en minder tijdverlies. Laat dit contract ook ondertekenen door je aannemer. Hij of zij verklaart hiermee het werk uit te voeren overeenkomstig de gestelde eisen en specificaties. Zo zijn jij en je bouwadviseur altijd leading binnen het gehele bouwproces.

Kosten van een bouwadviseur De kosten van een bouwadviseur verschillen uiteraard per aanbieder, maar hoe cliché ook; je bouwadviseur moet zichzelf kunnen terugverdienen door jouw werk uit handen te nemen, goed te adviseren in de aanloop naar de start van de bouw en de communicatie met de aannemer!