Een duurzame rolsteiger voor jouw bedrijf

installatie
De meeste bouwbedrijven zijn druk bezig met duurzaamheid voor in de toekomst. Veel maatregelen worden genomen om zo duurzaam en energiezuinig te bouwen. Dat is dat is heel belangrijk – we willen tenslotte allemaal een leefbare situatie behouden in de toekomst. Een goede manier om als bouwbedrijf bezig te zijn met duurzaamheid, is door bij de aankoop van nieuwe rolsteigers te gaan voor duurzame modellen van aluminium.
Bouw en duurzaam Nieuwbouw moet steeds meer voldoen aan allerlei criteria van duurzaamheid. Duurzaamheid in de bouw is niet altijd makkelijk, er wordt aan de ene kant verwacht dat er zoveel mogelijk woningen worden gebouwd, maar aan de andere kant zijn er tal van regels met betrekking tot duurzaamheid. Bovendien zitten we middenin een stikstofcrisis, waar we allemaal last van hebben. Gelukkig lukt het toch vaak aan alle regels te voldoen, en kunnen mooie nieuwe en duurzame projecten worden opgezet. Niet alleen de uiteindelijke bouw moet zuinig zijn, ook tijdens de bouw kan al het een en ander worden gedaan aan duurzaamheid.
Duurzame steigers Tijdens de bouw kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van duurzame steigers. Steigers zijn onmisbaar in iedere vorm van bouw. Ze zorgen voor veiligheid van de werknemers. Zonder steigers zouden de werknemers niet eens kunnen bouwen – steigers zijn nodig om over goed bij te kunnen. Duurzame steigers zijn gemaakt van aluminium. In eerste instantie lijkt er een probleem te zijn met aluminium. Voor het bestandsdeel bauxiet in aluminium is namelijk veel energie nodig, waardoor het aluminium niet direct duurzaam laat lijken. Toch is aluminium milieuvriendelijk, want het is eenvoudig te recyclen en het gaat zeer lang mee. De minimale levensduur van het aluminium dat in de bouw gebruikt wordt is maar liefst 60 jaar. Bovendien is aluminium makkelijk te vormen waardoor het proces niet veel energie kost. Ga bij de aankoop van een rolsteiger daarom voor de aluminium variant. Zo draag je een steentje bij aan een beter milieu, en een gezonde toekomst.