Afbeelding

100% stekerbaar installeren voor elke situatie

installatie
Als leveranciers van hoogwaardige producten de krachten bundelen, ontstaan er innovatieve prefab installatie-oplossingen. Bij voorkeur plug & play, met een beperkte inzet van manuren op de bouwplaats. Dat is de prefab koers van Attema.
Attema levert sinds jaar en dag een breed assortiment elektrotechnische installatieproducten. In het verleden uitsluitend als  ‘losse spulletjes’. Je ziet echter dat de markt verandert en er steeds meer vraag is naar geïntegreerde oplossingen, die snel en eenvoudig te gebruiken zijn. Minder mankracht op de bouwplaats en zoveel mogelijk in de fabriek voorbereiden en op het project snel en veilig aansluiten. Attema was één van de eerste partijen die met stekerbaar installeren kwamen; later presenteerden wij onder de naam ‘100% winstalleren’ een oplossing voor de woningbouw. We hadden rondom onze producten zoals kabeldozen, hollewanddozen en centraaldozen partners gezocht voor onder andere schakelmateriaal, bekabeling en assemblage en zo konden wij stekerbare units voor hollewanden en plafonds aanbieden. Er zijn aannemers en installateurs die liever nog met losse producten werken en alles ter plekke op de bouwplaats fixen, maar wel met een hogere kans op faalkosten en met veel meer monteurs op de bouwplaats dan in geval van winstalleren. Men moet wel openstaan voor zulke ontwikkelingen, niet alleen de installateur maar de gehele keten.
Want alleen samenwerking brengt de prefabricage van installatietechniek verder. Attema probeert steeds het initiatief te nemen in zo’n samenwerking, wanneer we een kansrijke prefab oplossing voor ogen hebben. Dit door op tal van terreinen voor en achter de schermen partijen bij elkaar te brengen. Overigens met succes. Attema heeft zo op basis van 100% winstalleren nieuwe vloer- en wanddozen voor de prefab betonwarenindustrie ontwikkeld om deze fabrieksmatig in betonwanden en -vloeren op te nemen. Zo kan de installateur of aannemer op de bouwplaats volledig stekerbaar aansluiten. Eenzelfde manier van prefab installaties is ook mogelijk in houtskeletbouwelementen, modulaire units, kant-en-klare woningen, vakantiewoningen, badkamers, noem maar op. Ook daar heeft Attema oplossingen voor of kan deze ontwikkelen.
Ook in nieuwbouwprojecten wordt de mate van prefabricage steeds hoger. De plug & play oplossingen zijn tevens geschikt voor bijvoorbeeld transformatie van utiliteitsgebouwen tot appartementen. Zodra er een mate van repetitie is, is het slim om prefab elementen op een efficiënte manier in de fabriek te laten voorzien van installatietechnische voorzieningen of levert Attema via distributiepartners de prefab plug & play installatie-delen op het project aan. Attema nodigt u graag voor een sparringsessie of kijk direct op www.attema.com voor meer informatie.