Triple Solar wint “Best Innovation Award 2024” op de beurs Green Heating Solutions 2024

installatie

Amsterdam – Maart 2024

Triple Solar vierde op 20 maart zijn vijftiende verjaardag en kreeg dezelfde dag de prijs voor de beste innovatie met de Triple Solar Thermische Batterij tijdens de beurs Green Heating Solutions in de Haarlemmermeer.

Wat maakt deze warmteopslag zo innovatief? De Triple Solar warmtebatterij wordt volledig aangestuurd door de Triple Solar PVT-warmtepomp en heeft daardoor geen eigen besturingssysteem of elektrisch element nodig. De PVT-warmtepomp levert de minimaal benodigde temperatuur van 65 tot 70 °C.

Verder is de Thermische Batterij in vergelijking met een traditionele warmwaterboiler tot wel vier keer kleiner. Daardoor past hij in elke woning. 

In tegenstelling tot elektrische batterijen slaat een thermische batterij geen elektriciteit, maar warmte op. Deze opgeslagen warmte kan op een later moment worden gebruikt om direct warm water te maken. De gebruikelijke warmwateropslag in de boiler, die veel warmteverlies veroorzaakt, wordt hiermee overbodig. Kortom, de Thermische Batterij is snel, zuinig en ruimtebesparend.

Triple Solar CEO en founder Cees Mager: “Huishoudens en hun woningen worden steeds kleiner. Daardoor is er vaak geen ruimte voor een grote boiler. De Thermische Batterij is zo compact dat hij zelfs in een keukenkast past.” 

De Thermische Batterij is verkrijgbaar in drie formaten, afhankelijk van de warmwaterbehoefte van een huishouden: 150 (XXS), 200 (XS) en 300 (S) en wordt geproduceerd bij Sunamp in Schotland.

Klik hier voor meer informatie over de Thermische Batterij.

Over Triple Solar 

Wij zijn de uitvinder van de PVT-warmtepomp en de bijbehorende PVT-warmtepomppanelen. Ons doel is maximale impact bereiken door vermindering van de CO2-uitstoot bij het verwarmen en koelen van woningen. En daarom streven we ernaar onze slimme oplossingen op het gebied van duurzame energie bereikbaar te maken voor een breed publiek.

Over De beurs Green Heating Solutions 2024

Green Heating Solutions is de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux. Nu de energietransitie op gang komt, is dit de plek waar alle vragen beantwoord worden over verwarming, koeling en ventilatie. Green Heating Solutions draait om de nieuwste innovaties, praktische seminars en netwerkgesprekken met iedereen die er toe doet.