Gietvloer voor bedrijven: praktisch, kosteneffectief en enorm duurzaam

renovatie
Bedrijfsvloeren vragen om praktische voordelen, een kosteneffectieve oplossing en ook steeds vaker een duurzame toepassing. Het zijn drie elementen die perfect passen bij de gietvloer voor bedrijven. Beschikbaar in drie verschillende soorten, altijd op basis van de hoogste kwaliteit en voor heel uiteenlopende toepassingen.
Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van een gietvloer. Ze komen daar op uit als ze bijvoorbeeld zoeken naar een vloer die ze makkelijk schoon kunnen maken (en kunnen houden), terwijl het bovendien geen probleem is om de vloer mechanisch of chemisch zwaar te belasten.
Drie soorten gietvloeren Gietvloeren voor bedrijven zijn er in drie verschillende soorten:
  • Epoxy
  • Polyurethaan (PU)
  • Cementgebonden
Houd er bovendien rekening mee dat een gietvloer in verschillende lagen kan worden aangebracht. Zelfs binnen epoxy- en PU-vloeren kunnen er grote verschillen zijn. Dat biedt de mogelijkheid om de vloer volledig af te stemmen op de manier waarop organisaties er gebruik van willen maken.
Het creëert heel uiteenlopende toepassingen voor bedrijven die zoeken naar een praktische en kosteneffectieve vloer die bovendien heel duurzaam is. Met name epoxy is heel veelzijdig. Het materiaal heeft van nature een hoogglans-uitstraling, al is het goed mogelijk om het materiaal mat af te werken. Belangrijke voordelen van dit materiaal zijn de hoge mechanische en chemische belastbaarheid. Het zijn kunststofvloeren met onder andere industriële toepassingen, al worden ze ook steeds vaker gebruikt voor:
  • Magazijnen
  • Agrarische bedrijven
  • Garages
  • Werkplaatsen
  • Kantoren
Het maakt de veelzijdigheid van deze vloeren goed duidelijk, iets dat epoxy onder andere te danken heeft aan de hardheid. Het materiaal is twee keer harder dan beton en heeft niet de open poriën die we daarvan kennen. Het maakt de vloer slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Bovendien is een gietvloer voor bedrijven vloeistofdicht en vochtbestendig. Dat maakt het goed mogelijk om er ook met water en andere vloeistoffen op te werken, zonder dat die in het materiaal of in de bodem kunnen doordringen.
Een epoxy gietvloer is beschikbaar in tal van verschillende kleuren, dankzij de mogelijkheid om die met elkaar te mengen. Het maakt het in theorie mogelijk om de vloer in iedere kleur te laten plaatsen, bijvoorbeeld afgestemd op de bedrijfskleuren of op de speciale toepassing voor de ruimte.
Gietvloer voor (bouw)bedrijven Steeds meer (bouw)bedrijven maken gebruik van epoxy voor een zakelijke gietvloer. Ze doen dat vanwege de extreem harde eigenschappen, iets waar de vliegtuigindustrie en de machinebouw al veel langer van op de hoogte zijn. Het materiaal is relatief licht van gewicht en toch twee keer harder dan het bekende beton.
Tegelijkertijd is de vloer heel makkelijk schoon te houden, bijvoorbeeld omdat er geen sprake is van naden of poriën. Er kan zich geen vuil in ophopen, waardoor bijvoorbeeld slagerijen en andere bedrijven in de foodsector er graag gebruik van maken. De vloer is goed geschikt om aan de HACCP-certificering te voldoen, al is het natuurlijk belangrijk om daar de juiste speciale maatregelen voor te nemen.
Het leggen van een epoxyvloer is een specialistische klus, die gelukkig niet veel tijd hoeft te kosten. Het is mogelijk om binnen een dag een nieuwe vloer te leggen, inclusief het voorstrijken, stralen en schuren om voor een goede hechting te zorgen. Op die manier is epoxy een materiaal dat voor veel bedrijven een interessante keuze zal blijken. Het is een vloer die heel praktisch is, kosteneffectief zal blijken en een duurzame keuze is richting de toekomst.
Gespecialiseerde en gekwalificeerde medewerkers gaan graag aan de slag met een gietvloer voor (bouw)bedrijven, waarmee ze ervoor zorgen dat de voordelen van dit materiaal in de zakelijke omgeving geweldig tot uiting komen.