Dit is Troostwijk
Troostwijk taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis. Troostwijk vindt dat alles waarde heeft. Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen. Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Troostwijk veilt per jaar zo’n 500.000 kavels en doet taxaties voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, transport en logistiek, hout en bouw.

Gaat jouw hart sneller kloppen als je door een ambachtelijke timmerfabriek loopt? Weet jij het verschil tussen een houtdraaibank en een schulpzaagmachine? En heb je oog voor de waarde van een bedrijfshal? Heb je ook nog een commerciële ambitie? Als we jouw liefde en kennis voor de hout- en constructie sector kunnen combineren met onze kennis van veilen? Dan hebben we bij Troostwijk misschien wel een hele mooie baan voor jou!

We zijn op zoek naar een ervaren Account Manager voor de Nederlandse markt. Dit is bij uitstek een functie voor een resultaatgerichte sales die houdt van een dynamische omgeving en een kick krijgt van sales i.c.m. kennis van de hout- en constructiemarkt. Standplaats is Amsterdam.

Wat ga je doen?
De Account Manager is verantwoordelijk voor de verkoopresultaten bij opdrachtgevers. Werkend vanuit de vestiging in Amsterdam ga jij door te netwerken en acquireren het opdrachtgeversnetwerk in Nederland verder uitbreiden. Je verkoopactiviteiten richten zich op het werven van projecten, afsluiten van contracten en het laten groeien van de naamsbekendheid. Ook relatiebeheer met bestaande opdrachtgevers is daarbij belangrijk. Zowel commercieel als technisch ben je een sterke gesprekspartner voor de gehele DMU. Je schakelt adequaat met opdrachtgevers en collega’s en weet zo de juiste innovatieve en duurzame oplossingen aan te bieden. De commerciële opvolging en begeleiding van offerte tot opdracht en de uitvoer van projecten en contracten liggen bij jou.

De Account Manager ontwikkelt samen met het marketingteam acties en verkoopstrategieën voor zowel nieuwe als terugkerende business activiteiten op basis van marktonwikkelingen en kansen. Per business unit zijn deze beschreven in de salesplannen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van interne en externe bronnen met markt- en klantgegevens, ook wordt strategisch samengewerkt met Europese Troostwijk kantoren en partners.

Wie ben jij?
– HBO werk- en denkniveau met minimaal 5-7 jaar werkervaring in een functie met een vergelijkbare dynamiek;
– Ervaren sales professional;
– Aantoonbare commerciële successen;
– Kennis van en ervaring met het werken met CRM-pakketten;
– Kennis van en ervaring in de hout- en constructie sector;
– Gedreven om het maximale eruit te halen;
– Affiniteit met techniek en industrie;
– Ondernemende instelling en pioniersgeest;
– Proactief en zelfstartend;
– Charismatische gesprekspartner;
– Enthousiast en gepassioneerd;
– In staat om kansen te creëren, te signaleren en deze optimaal te benutten.

Wat mag je van ons verwachten?
We bieden je een goed salaris horende bij een leuke en afwisselende baan voor 40 uur per week in ons kantoor in Amsterdam-West. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn goed, zoals 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, een laptop, een leaseauto, een pensioenregeling en niet te vergeten een mooie bonusregeling. We stimuleren jouw persoonlijke ontwikkeling. De communicatielijnen binnen ons bedrijf zijn kort en de werksfeer is informeel.

Heb je nog vragen?
Onze recruiter Allard Möller beantwoordt deze graag. Je kan hem bellen op 0610917514. Direct solliciteren kan heel eenvoudig via deze link. We kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.