Afbeelding

Waarom is het als klusbedrijf verstandig om een AVB verzekering af te sluiten?

bouw

Als klusbedrijf ben je dagelijks bezig met het uitvoeren van diverse werkzaamheden, variërend van kleine reparaties tot grootschalige renovaties. Tijdens deze werkzaamheden is er altijd een risico op ongelukken, schade aan eigendommen van anderen of letsel aan personen. Doordat je voor veel klussen op gevaarlijke plekken zit zoals bovenop het dak van een huis of in een bouwval, kan het risico aardig oplopen. Om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen de financiële gevolgen van dergelijke situaties, is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) af te sluiten. Maar waarom is dat eigenlijk handig?

Bescherming tegen aansprakelijkheid

Een van de belangrijkste redenen om een AVB verzekering af te sluiten als klusbedrijf is de bescherming tegen aansprakelijkheid. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden loop je altijd het risico om schade toe te brengen aan eigendommen van anderen of letsel te veroorzaken aan personen. Met een AVB verzekering ben je gedekt voor de financiële gevolgen van dergelijke schadeclaims. Of het nu gaat om een gebroken raam, een beschadigde vloer of een ongelukkige valpartij, een AVB verzekering biedt dekking voor de kosten van reparatie, vervanging of medische behandeling.

Juridische kosten

Naast de daadwerkelijke schadevergoedingen dekt een AVB verzekering ook de kosten van juridische verdediging in het geval van een claim tegen het klusbedrijf. De juridische kosten kunnen snel oplopen, vooral als er sprake is van een langdurige juridische strijd. De werknemer kan het klusbedrijf namelijk aansprakelijk stellen als die een ongeluk krijgt tijdens een klus. Door een AVB verzekering af te sluiten, ben je beschermd tegen de financiële lasten die gepaard gaan met het verdedigen van jezelf en je bedrijf in de rechtbank. Daarnaast kan het ook voorkomen dat een van je klanten een schadeclaim indient als gevolg van een fout tijdens de opdracht of nalatigheid door het klusbedrijf. Door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, ben je als klusbedrijf hier ook voor verzekerd.

Een professionele uitstraling

Het hebben van een AVB verzekering geeft klanten gemoedsrust en vertrouwen in het klusbedrijf. Het toont aan dat het bedrijf professioneel is en verantwoordelijkheid neemt voor eventuele schade of ongevallen die zich kunnen voordoen tijdens het werk. Klanten zijn eerder geneigd om samen te werken met een klusbedrijf dat verzekerd is, omdat ze weten dat ze gedekt zijn in geval van problemen.

Vereiste voor opdrachten

Veel opdrachtgevers vereisen dat klusbedrijven een AVB verzekering hebben voordat ze een opdracht toekennen. Door een AVB verzekering af te sluiten, vergroot je als klusbedrijf jouw kansen op het verkrijgen van lucratieve opdrachten en samenwerkingen. Zonder de juiste verzekering kun je mogelijk grote opdrachten mislopen, waardoor je omzet misloopt en je groeipotentieel beperkt.

Bescherming werknemers

Een AVB verzekering biedt niet alleen bescherming voor het bedrijf zelf, maar ook voor de werknemers. Mocht een werknemer per ongeluk schade toebrengen aan eigendommen van anderen of letsel veroorzaken tijdens het werk, dan biedt de verzekering dekking voor dergelijke situaties. Dit zorgt ervoor dat werknemers zich beschermd voelen en met vertrouwen hun werk kunnen uitvoeren.

Wettelijke verplichting

Het kan soms wettelijk verplicht zijn om als klusbedrijf een AVB verzekering af te sluiten. Dit is afhankelijk van de lokale wetgeving en de aard van de werkzaamheden. Het niet hebben van een passende verzekering kan leiden tot boetes of zelfs juridische sancties. Het afsluiten van een AVB verzekering zorgt ervoor dat je als klusbedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten en jezelf beschermt tegen mogelijke consequenties.

Bescherm je klusbedrijf met een AVB verzekering

Het is dus belangrijk om als klusbedrijf een AVB verzekering af te sluiten om jezelf goed te beschermen tegen aansprakelijkheid en de juridische kosten. Hiermee creëer je een professionele uitstraling richting je klanten toe, vergroot je de kans op opdrachten, bescherm je je werknemers en voldoe je aan wettelijke verplichtingen. Daarnaast is het ook nog handig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om jouw klusbedrijf te beschermen tegen schadeclaims van klanten. Bekijk dus goed welke verzekeringen belangrijk zijn voor jouw bedrijf!