Afbeelding

Bijscholing voor bouwpersoneel

bouw
Vakopleidingen Als bouwondernemer is het erg belangrijk dat je alles op alles zet om je personeel te motiveren en geëngageerd te houden. Dat is niet altijd gemakkelijk, zeker als je weet dat werken in de bouw heel wat uitdagingen met zich meebrengt.
Toch is het mogelijk om je werknemers een extra meerwaarde te bieden, zoals bijvoorbeeld het aanbieden van bijscholing. Waarom is bijscholen voor bouwpersoneel nu precies zo de moeite waard en welke voordelen zijn eraan verbonden? Hier vind je meer informatie!
Wat is bijscholing voor bouwpersoneel? Bijscholing houdt eigenlijk in dat het personeel van een bouw- of ander bedrijf regelmatig een opleiding volgt om zo beter up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen binnen de sector. 
Naast het feit dat bijscholing ervoor zorgt dat je werknemers natuurlijk over meer kennis beschikken, zijn er ook nog andere voordelen aan verbonden:
1. Minder risico op verloop Ten eerste zal een goede bijscholing ervoor zorgen dat je bouwpersoneel minder snel een andere baan zoekt. Veel bedrijfsleiders of bouwondernemers zijn bang dat als ze hun personeel extra vaardigheden en kennis geven, ze geneigd zullen zijn om een hogere functie te zoeken bij een ander bedrijf.
Het tegendeel blijkt echter waar te zijn. De meeste personeelsleden in de bouw hebben dankzij een bijscholing juist meer motivatie om voor hetzelfde bedrijf te blijven werken. Deze loyaliteit maakt het integreren van een bijschool cursus voor bouwondernemers dus zeker de moeite waard!
2. Een hogere productiviteit Daarbij komt ook nog eens dat werknemers bij een bouwbedrijf die bijgeschoold worden, veel productiever blijven te zijn. Het spreekt voor zich dat werknemers die meer uitgebreide kennis hebben over hun vak en functie ook beter zullen presteren.
Dit heeft echter ook te maken met het feit dat werknemers meer motivatie hebben. En dat komt dan weer doordat ze dankzij een bijscholing écht het gevoel hebben deel uit te maken van een belangrijke groep en hun kennis en vaardigheden kunnen verbeteren. 
3. Meer flexibiliteit Ten slotte is bijgeschoold bouwpersoneel gewoon een stuk flexibeler in te zetten, doordat ze meer zicht hebben op wat er zoal gebeurt in het bedrijf. Door ze op te leiden in bepaalde functies of vaardigheden kunnen ze ook gemakkelijker invallen als één van hun collega’s niet kan werken.
Ten slotte geeft die extra flexibiliteit werknemers ook de mogelijkheid om snel tussen taken en verantwoordelijkheden te schakelen. En dat komt de overlevingskansen van je bedrijf als bouwondernemer natuurlijk alleen maar ten goede!