Bouwbedrijf Ten Brinke kiest voor cloudgebaseerde projectoplossingen van PlanRadar

96

De Duitse tak van het Nederlandse bouwbedrijf Ten Brinke is aan de slag gegaan met PlanRadar. Het bedrijf gebruikt het systeem op dit moment voor het eerst bij de bouw, de afwerking en de oplevering van een kantoorgebouw van energiebedrijf Amprion in Dortmund. Het nieuwe, vier verdiepingen tellende gebouw in Technologiepark Phoenix West biedt straks plaats aan 640 medewerkers. Planradar wordt tijdens de bouw gebruikt voor het opstellen van de dagelijkse voortgangsrapportages, voor het aanmaken van tickets over gebreken en voor de planning van de werkzaamheden voor de afwerking.

“We hebben altijd met andere oplossingen gewerkt, maar we zagen dat PlanRadar niet alleen veel gebruiksvriendelijker is, maar ook veel gemakkelijker geconfigureerd en ingesteld kan worden”, zegt Dennis Stol, ondersteunend projectleider werkvoorbereiding bij het project in Dortmund. “We kunnen in één projectomgeving met de opdrachtgever, de projectbeheerder en alle onderaannemers samenwerken en hen specifieke rechten geven, zodat de taken en tickets niet voor iedereen zichtbaar zijn. Omdat alle informatie in één cloudomgeving staat, hoef je de benodigde informatie niet telkens in verschillende systemen op te zoeken. Dat bespaart veel tijd en je weet dat de informatie altijd compleet en up-to-date is.”

In PlanRadar kan alle informatie over een bouwproject overzichtelijk vastgelegd worden. Van dagelijkse rapporten, inspecties en checklists voor de bouwplaats tot en met notulen van vergaderingen en urenstaten. Door PDF-rapportsjablonen beschikbaar te stellen kunnen medewerkers en onderaannemers direct alle gegevens invoeren, zodat iedereen altijd weet wat de meest recente status is. Via een (mobiele) app kunnen bovendien ter plekke tickets aangemaakt worden over gebreken of nog uit te voeren werkzaamheden. Aan de tickets kunnen kenmerken toegevoegd worden zoals de naam van de aannemer, prioriteit en opleverdatum. Daarnaast kan informatie over de planning, beschrijvingen, foto’s, tekeningen en ingesproken memo’s aan de tickets toegevoegd worden. De uitvoerder ontvangt automatisch een melding als de ticket is aangemaakt. Daardoor worden de werkprocessen versneld, het aantal gebreken geminimaliseerd en de kwaliteit van het project gewaarborgd.

PlanRadar verzamelt alle gegevens over de projectstatus, de bouwdocumentatie en het gebrekenbeheer en maakt ze voor alle betrokkenen eenvoudig toegankelijk. Alle informatie wordt automatisch in de cloud bijgewerkt en voor alle gebruikers gesynchroniseerd.

Ten Brinke is een succesvol en vooruitstrevend bouwbedrijf met vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en Griekenland. Het bedrijf staat bekend om zijn efficiënte projectmanagement en procesinnovaties.