Bouwmaterialen die je project echt onderscheiden

50

We spenderen steeds meer tijd binnenshuis. Dit kan betekenen dat je in je eigen woning vaker te vinden bent, maar ook op kantoor zijn mensen frequent te vinden. Daardoor wordt er steeds meer waarde gehecht aan gebouwen die makkelijk van anderen gebouwen zijn te onderscheiden.

Een individu of bedrijf wil immers een unieke sfeer hebben, en een unieke woning zorgt daarvoor. Voor dit soort bouwprojecten is het materiaal een grote factor in hoe origineel het project zal zijn. Daarom hebben we in deze blog enkele bouwmaterialen voor je toegelicht die je bouwproject echt zullen onderscheiden.

Bamboe
In de eerste plaats is er bamboe. Bamboe producten zoals bamboe bouwmateriaal beschikt over enkele kenmerken die zeker uniek zijn te noemen. Zo zijn bamboe bouwmaterialen zeer duurzaam en elastisch. Dit betekent dat ze grote druk aankunnen zonder te breken of veel slijtage te vertonen. Bamboe is bovendien een relatief licht materiaal, waardoor het makkelijk te verwerken is. Daarnaast heeft bamboe een natuurlijke uitstraling en is het milieuvriendelijk. Dit komt doordat het materiaal snel groeit, waardoor er weinig impact op het milieu is.

Kalkhennep
Ten tweede is er kalkhennep. Dit bouwmateriaal is gemaakt van Hennep en is een soort beton. Kalkhennep is net zoals bamboe sterk, licht en makkelijk te verwerken. Daarnaast is het materiaal milieuvriendelijk, want het wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Ook is het geluiddempend, wat ideaal is als je in een drukke stad woont. Kalkhennep is daarmee een uitstekend alternatief voor traditioneel beton.

Smart Glas
Tot slot is er Smart Glas. Met dit bouwmateriaal ben je uitermate innovatief bezig. Dit materiaal is namelijk glas dat aanpasbaar is. Het kan transparant zijn, maar ook donker. Dit alles is afhankelijk van een knop of de situatie, zoals lichtinval. Wanneer je op een nieuw vliegtuig vliegt, kom je dit materiaal al tegen. De tijden van gordijnen zijn voorbij zodra je Smart Glas hebt ontdekt.

Al met al zijn er enkele bouwmaterialen te vinden die je woning of ander bouwproject een originele twist zullen geven. Het is daarom zeker slim om een of meerdere van deze materialen te selecteren zodat jij jouw project wat meer persoonlijkheid geeft.