Canalit tilt met de zelfklevende driehoek leidingkoker het wegwerken van kabels naar een nieuw niveau

70

Canalit staat al enige tijd bekend als hoog aangeschreven leverancier van kunststof kabelkanalen, leidingkokers en bijhorende producten. Deze goede naam hebben zij te danken aan de veelzijdigheid, flexibiliteit en montagegemak van hun installatietechnische componenten. Sinds kort is er een nieuwkomer in de lijst met aangeboden producten van Canalit. Ook deze nieuwkomer vertegenwoordigt veelzijdigheid, flexibiliteit en montagegemak. Het gaat om de zelfklevende driehoek leidingkoker. Deze leidingkokers zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de elektrotechnische en technische groothandels. Dit artikel gaat in op de gebruiksvriendelijkheid van deze leidingkokers.

Ergernissen rond het wegwerken van kabels zijn verleden tijd
Het lijkt misschien een klein detail, maar voor menig installateur is het een dagelijkse ergernis: tijdens het wegwerken van kabels in hoeken zie je storende naden tussen de koker en de muur. Soms is een hoek niet haaks of is er sprake van een oneffen oppervlak waardoor het verkrijgen van een strakke afwerking een enorm tijdrovend proces is. Dit terwijl een installateur streeft naar perfectie en efficiëntie. Het doel is om de opdrachtgever zo tevreden mogelijk te krijgen. De uiteindelijke gebruiker van de betreffende montagelocatie hoeven geen weet te hebben van wat zich allemaal in die koker bevindt. Sinds kort heeft Canalit dé oplossing voor deze alledaagse ergernissen onder installateurs op de markt gebracht: de zelfklevende driehoek leidingkoker.

Een esthetische stap voorwaarts
Deze zelfklevende driehoekige leidingkoker is zowel horizontaal als verticaal te monteren, van vloer tot plafond. Verder is het voorzien van een deksel die strak oversteekt. Dit aspect is van belang bij het realiseren van een strakke afwerking omdat hierdoor de koker de gewenste naadloze aansluiting op muur krijgt. Ook problemen die naar voren komen met niet-haakse hoeken, worden getackeld door deze handige zelfklevende driehoek leidingkoker. Tel daar nog eens bij op dat de zelfklevende tape een ongekend hoge kleefkracht op zowel vlakke als oneffen oppervlaktes heeft. Indien er toch sprake is van eventuele boorgaten worden deze meteen afgedekt, zo zijn er geen losse hulpstukken meer nodig. Canalit heeft er met de zelfklevende driehoekige leidingkoker op ingespeeld dat het oog ook wat wilt.

Efficiëntie in zowel tijd als ook geld
Naast een esthetische stap vooruit komt deze driehoekige leidingkoker ook de efficiëntie ten goede. Voor de installateur is de koker makkelijk te plaatsen. Waar voorheen bij het bevestigen van een leidingkoker veel stof vrij kwam, blijft dit de installateur nu bespaard. Dit komt doordat de zijkanten voorzien zijn van zelfklevende tape. Het zelfklevende tape vermindert niet alleen de tijd om de koker te bevestigen, ook de schoonmaaktijd voor de installateur wordt drastisch verminderd.

De zelfklevende laag zorgt er boven alles voor dat aan de NEN-1010 voorschriften wordt voldaan. Zo kan er met enkel geïsoleerde isolatie draden gewerkt worden. Op dit moment is de Canalit driehoekige leidingkoker in twee standaard lengtes beschikbaar: 2 en 3 meter. Het materiaal is eenvoudig op maat te knippen of zagen. De koker wordt geleverd in wit (RAL 9010), maar kan in iedere gewenste kleur overgeschilderd of gespoten worden. Canalit levert de kokers in stevige beschermfolie zodat de leidingkoker tot aan het moment van montage schoon en onbeschadigd blijven. Eerder bleek dat rond de 30% van soortgelijke materialen beschadigen en daardoor onbruikbaar zijn. Canalit poogt dit percentage naar het nulpunt te brengen, hier profiteert niet alleen de installateur financieel van. Ook in het kader van duurzaamheid is dit een verantwoorde zet.

Canalit staat garant voor topkwaliteit
Met de zelfkleven driehoekige leidingkoker voegt Canalit een nieuw product van hoge kwaliteit toe aan zijn repertoire. Het in Soest gevestigde bedrijf zorgt er voor dat paneelbouwers en industriële gebruikers worden voorzien van een breed scala aan hoogwaardige installatietechnische componenten. Hierbij kan gedacht worden aan zelfklevende van een dubbelzijdige foamtape voorziene leidingkokers tot aan een uitgebreid assortiment bedradingskokers. Het merk staat onder installateurs zeer goed op de kaart.