Ben je betrokken bij een nieuwbouwproject, waarvan de woningen klaar zijn om opgeleverd te worden? Mogelijk is het in dat geval interessant om kort voor de oplevering een schoorsteenveger in te schakelen.
Een schoorsteenveger kan bij uiteenlopende zaken hulp bieden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van de vogelwering rond een schoorsteen. De vogelwering helpt schade aan de schoorsteen te voorkomen. Bijvoorbeeld als gevolg van vogelpoep wat in het materiaal van de schoorsteen trekt. Ook verkleint het de kans op vogelnesten in het rookkanaal waarop de schoorsteen aangesloten wordt. Het rookkanaal moet schoon zijn om bijvoorbeeld een houtkachel veilig te kunnen gebruiken.

Andere diensten van een schoorsteenveger
Naast het plaatsen van de vogelwering, biedt een schoorsteenveger hulp bij het onderhoud aan de schoorsteen. Denk aan het opnieuw voegen van de buitenzijde van de schoorsteen, of het vegen van de binnenzijde. Voorafgaand aan het vegen van de schoorsteen kan een inspectie worden uitgevoerd middels een kleine camera. Het is raadzaam de schoorsteen zeker eens per jaar te laten controleren op vuil. Dit kunnen kleine takjes zijn, maar ook een compleet vogelnest. Het vogelnest mag alleen verwijderd worden, wanneer deze niet meer bewoond is.

Goten schoonmaken voor oplevering van een project
Een andere taak waarbij een schoorsteenveger hulp kan bieden, is het reinigen van de dakgoten rondom de woning. Tijdens bouwwerkzaamheden kan de dakgoot ernstig vervuild geraakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan bouwafval wat in de goot is terecht gekomen. Door de schoorsteenveger de goot te laten reinigen, lijkt deze weer als nieuw! Zelf een goot vegen kan onnodig veel tijd kosten. Daarbij vindt niet iedereen het even prettig om op een grote hoogte te werken. De schoorsteenveger heeft hier ervaring mee, wat de kans op ongelukken en fouten tot een minimum beperkt. Voor welke klus kun jij de hulp van een schoorsteenveger goed gebruiken?