De Duitse schroevenfabrikant eindigde ook op de tweede plek als beste partner van de ijzerwarenhandel

HECO-Schrauben is onlangs twee keer in de prijzen gevallen. Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de beste ‘Partner van de Vakhandel’ eindigde HECO op de tweede plaats in de categorie ‘Bevestigingstechniek’. Daarnaast werd de schroevenfabrikant opgenomen in de Duitse Top 100 van innovatieve bedrijven. 

De verkiezing van de beste partners van de vakhandel werd dit jaar al voor de 23ste keer georganiseerd door de afdeling gereedschap (Arbeitskreis Werkzeuge) van de branchevereniging voor de ijzerwarenhandel (Zentralverband Hartwarenhandel). HECO-Schrauben eindigde bijna traditiegetrouw in de top van ranglijst in de categorie ‘Bevestigingstechniek’. Dit jaar werd de schroevenfabrikant tweede.

Bij de beoordeling door de leden van de branchevereniging worden punten gegeven voor diverse criteria waaronder verkoopondersteuning, de kwaliteit van de digitalisering en de data en – dit jaar voor het eerst – de leveringsbetrouwbaarheid. HECO scoorde een gedeelde eerste plaats bij de beoordeling van het onderdeel ‘trouw aan de vakhandel’ en ook bij de onderdelen verkoopondersteuning en productinnovatie scoorde HECO zeer hoog. “We zijn natuurlijk erg blij met de hoge waardering en willen graag alle vakhandelaren bedanken, die voor dit zeer positieve resultaat gezorgd hebben. Wij zullen ons best blijven doen om de samenwerking met de vakhandel op alle terreinen nog verder te verbeteren”, zei Andreas Hettich, directeur Business Development bij HECO.

Top 100 innovatieve bedrijven
Begin april werd bekendgemaakt dat HECO-Schrauben in de hoog aangeschreven Duitse Top 100 van innovatieve, middelgrote bedrijven opgenomen is. Andreas Hettich nam het zegel in ontvangst dat bij de onderscheiding hoort. De Top 100 wordt samengesteld in opdracht van compamedia, de initiatiefnemer van de ranglijst. Prof. dr. Nikolaus Franke en zijn team, die zich aan de Economische Universiteit van Wenen met onderzoek naar innovatie bezighouden, analyseerden alle deelnemende bedrijven aan de hand van meer dan honderd criteria in vijf categorieën: top management, dat innovatie actief stimuleert; het innovatieklimaat; processen en organisatie, die innovatie mogelijk maken; oriëntatie naar buiten en innovatieresultaten. Van de 550 bedrijven, die zich voor de ranglijst aanmeldden, ontvingen maar liefst 300 het Top 100 zegel.

“Bij de Top 100 gaat het eigenlijk om de vraag, of het bedrijf duidelijke innovatiedoelstellingen heeft en daaraan ook structureel werkt”, zei prof. dr. Franke, wetenschappelijk leider van het onderzoek. “Domineren de dagelijkse routine en gewoontes of is de onderneming in staat om over de eigen grenzen heen te kijken, vragen te stellen, creatief te denken en nieuwe ideeën succesvol op de markt te brengen? Wij analyseren die vaardigheden aan de hand van meer dan honderd kenmerken. HECO staat erom bekend, dat het bedrijf telkens weer vragen stelt over bewezen oplossingen en zijn klanten op die manier helpt met innovatieve producten, die hun dagelijks werk gemakkelijker maken.”