HELLY HANSEN WORKWEAR INTRODUCEERT UC-ME COLLECTIE

71

Maximale zichtbaarheid en comfort binnen een volledig assortiment nieuwe hi-vis-stijlen. 

Helly Hansen, voorloper in premium werkkleding, maakt professionele uitrusting die is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van professionals aan het werk. Al sinds de oprichting in Noorwegen in 1877 richt het merk zich op innovatie, gebruikmakend van het inzicht en de ervaringen van professionals in het veld, om hoogwaardige, duurzame en prestatiegerichte uitrusting te creëren die zelfs in de zwaarste omgevingen presteert. Voor herfst/winter 2022 introduceert Helly Hansen met de nieuwe UC-ME collectie de nieuwste innovatie binnen de hi-vis categorie, die maximale zichtbaarheid, bescherming en comfort biedt. 

Het team van ontwerpers en ontwikkelaars bij Helly Hansen heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het nieuwe UC-ME concept, met als doel een gevarieerde collectie van gloednieuwe stijlen te lanceren, variërend van meer traditionele polykatoenen producten tot zeer technische kledingstukken voorzien van HELLY TECH® waterdichte/ademende technologie. Het resultaat is een compleet assortiment signaleringsproducten, die kunnen voldoen aan de behoeften van een verscheidenheid aan professionals, ongeacht in welke omgeving ze werken. 

Om maximale zichtbaarheid en veiligheid te bieden, maakt elk UC-ME product gebruik van de innovatieve VizLite® Dual technologie, waardoor de kledingstukken zelfs in het pikdonker zichtbaar zijn. De lichtgewicht VizLite® Dual Technology fosforescerende tape bevat fotoluminescerende kristallen, die UV-energie absorberen en microscopisch kleine glasparels die fungeren als lichtreflectoren. Zodat de drager kan worden gezien in omgevingen met weinig of geen licht. De fosforescerende tape kan binnen tien minuten blootstelling aan natuurlijk licht of kunstlicht worden opgeladen en door UV-energie te absorberen zijn er geen kabels of batterijen nodig, waardoor de producten duurzaam zijn en lang meegaan. 

Naast het bieden van zichtbaarheid en veiligheid, is elk UC-ME product in het polykatoen assortiment voorzien van een lichtgewicht, maar toch duurzame, in twee richtingen rekbare stof, die optimaal comfort biedt voor lange werkdagen. De stof kan gewassen worden op 60˚C en is geoptimaliseerd voor zware weersomstandigheden. De nieuwe producten van polykatoen omvatten zowel een jack als een constructie-, werk- en servicebroek. 

De UC-ME collectie omvat ook een verscheidenheid aan weerbestendige stijlen, waaronder geïsoleerde producten specifiek voor de winter, elk gemaakt met de vertrouwde HELLY TECH ® technologie. Al deze stijlen garanderen een waterdicht/ademend vermogen van 10.000mm, bieden professionele bescherming en comfort, zelfs in extreem natte omstandigheden en bij hoge inspanning. En met de focus op duurzaamheid en milieu, zijn ze gemaakt met een PFC-vrije, waterafstotende behandeling. Verder is er in de winterproducten gewerkt met PrimaLoft ® Black Eco voering, gemaakt van 100% gerecycled polyester. De isolatie zorgt ook voor een geoptimaliseerde warmte-gewichtsverhouding: extra warmte tijdens de koudere dagen, zonder dat de kleding zwaar voelt. De weerbestendige UC-ME stijlen omvatten een winterjas, – broek en –pak, evenals een isolerend jack, een shell-jas en -broek. 

 “Met het nieuwe UC-ME-concept wilden we ons niet alleen richten op innovatie, maar ook op een compleet assortiment stijlen waarop onze consumenten kunnen vertrouwen, ongeacht de omstandigheden waarin ze werken”, aldus Andreas Pohl-Larsen, Product Director bij Helly Hansen Workwear. “We hebben de afgelopen twee jaar aan dit concept gewerkt, waarbij we opzoek waren naar nieuwe manieren om zichtbaarheid en veiligheid te bieden en tegelijkertijd het comfort te verbeteren. En we zijn er trots op de hi-vis-innovatie dit Herfst-/Winter seizoen naar een nieuw niveau te tillen en op de markt te mogen brengen.”

Alle nieuwe UC-ME producten zullen vanaf het najaar van 2022 beschikbaar zijn via dealers en retail-partners door heel Europa. 

OVER HELLY HANSEN
Helly Hansen, opgericht in Noorwegen in 1877, blijft kleding van professionele kwaliteit ontwikkelen die mensen letterlijk helpt om in leven te blijven én zich tegelijkertijd levendig te voelen. Door inzichten uit het leven en werken in ‘s werelds zwaarste omgevingen, heeft het bedrijf een lange lijst van first-to-market innovaties ontwikkeld, waaronder de eerste soepele waterdichte stoffen meer dan 140 jaar geleden. Andere doorbraken zijn onder meer de eerste fleecestoffen in de jaren zestig, de eerste technische basislagen in de jaren zeventig, gemaakt met Lifa® Stay Dry Technology, en het bekroonde en gepatenteerde H2Flow™-temperatuurregelsysteem van vandaag.

Helly Hansen is een leider in premium werkkleding en technische zeil- en bergsportkleding.

Het merk wordt gedragen en vertrouwd door meer dan 55.000 professionals wereldwijd, waaronder Olympiërs en nationale teams, maar ook technische medewerkers in skigebieden, professionele helikopter- en Search & Rescue teams over de hele wereld.