Ben je lekker aan het werk op de bouwplaats? Dan weet je ook dat je benen heel wat te verduren krijgen op zo’n dag. Het dragen van een goede werkbroek is in veel gevallen geen keuze, maar een verplichting vanuit de organisatie om de veiligheid van werknemers te garanderen. In dit artikel lees je op welke punten je moet letten bij het aanschaffen van een kwalitatieve veiligheidsbroek.

Veiligheid
Het eerste waar je natuurlijk op moet letten bij een werkbroek is dat deze optimale bescherming biedt tegen mogelijke schadelijke invloeden van buitenaf. Werk je in een omgeving waar je te maken hebt met koude temperaturen? Kies dan een koudebestendige werkbroek met een dikke voering. Werk je regelmatig met chemicaliën? Dan kies je voor een werkbroek met de geschikte bescherming tegen gevaarlijke stoffen, vloeistoffen en gassen.

Comfort
Bij het kiezen van een werkbroek is het belangrijk dat het zowel comfortabel als flexibel is. De broek moet goed passen en niet te strak of te los zitten als je aan het werk bent. Het is tevens aan te raden om te kijken naar ademend materiaal. De lichaamstemperatuur kan stijgen bij fysieke inspanningen, vooral op een warme werkdag. Als het materiaal niet goed genoeg ademt, kan dit bij warmer weer tot onaangename situaties lijden.

Duurzaam
Een goede werkbroek moet duurzaam zijn. De stof moet bestand zijn tegen zware omstandigheden en vuil, maar ook gemakkelijk schoon te maken zijn. De naden mogen niet makkelijk uit elkaar vallen en de naden moeten goed genaaid zijn om na verloop van tijd slijtage te kunnen weerstaan. Tegenwoordig zitten er in veel werkbroeken Cordura. Dit is een synthetische stof die al tientallen jaren wordt gebruikt en erg populair. Cordura is sterk en slijtvast, waardoor het perfect is voor werkbroeken.

Opbergruimte
Tot slot wil je een broek dragen met genoeg opbergruimte: voldoende zakken om gereedschap, mobiele telefoons of andere kleine voorwerpen in op te bergen. Een paar extra zakken kunnen ook van pas komen om kleine spullen georganiseerd te houden. Ze moeten diep genoeg zijn voor grote gereedschappen zoals schroevendraaiers en moersleutels, maar niet zo diep dat ze tijdens het werk moeilijk bereikbaar zijn.

Heb je vragen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste werkbroek? Neem dan contact op met een van onze werknemers of bekijk onze collectie werkbroeken.