Afbeelding
Elektrisch-laadpaal-Allimex

Laadinfrastructuur: mee werken aan een emissievrije toekomst

installatie
Elektrische en hybride wagens zijn bijna niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Het aantal elektrische wagens in Nederland verdubbelde zelfs in 2020.
Nederland koploper laadpunten Nederland is internationaal een grote speler op het gebied van elektrische mobiliteit en laadinfrastructuur. Momenteel rijden er hier meer dan 270.000 elektrische en hybride voertuigen rond en staan er nergens zoveel laadpalen per vierkante meter. Wereldwijd zijn er ongeveer 925.000 oplaadpunten, waarvan ruim 200.000 in Europa. Maar liefst 60.000+ (semi-) openbare laadstations zijn te vinden in Nederland; dat zijn er 150 keer meer dan 10 jaar geleden.
Bij wet verplicht Vanaf 2020 is de installatie van een oplaadpunt voor elektrische voertuigen verplicht bij alle nieuwe of (deels) ingrijpend gerenoveerde commerciële gebouwen. De wet stelt dat deze gebouwen met minimaal 10 parkeerplaatsen verplicht zijn om één oplaadpunt per 10 parkeerplaatsen te hebben. Daarnaast moet op 10% van de overige parkeerplaatsen een voorbereiding zijn getroffen om laadpalen te plaatsen in de toekomst. Vanaf 2025 gelden deze regels ook voor bestaande panden.
Particulier of commercieel Allimex Green Power beschikt over een uitgebreid aanbod aan laadoplossingen én accessoires, zowel voor particulier als zakelijk gebruik. Geheel modulair en naar behoefte inzetbaar. Ons technisch team zorgt voor advies op maat en een zorgeloze activatie en opvolging.
Voor thuisgebruik zijn er twee oplossingen: de slimme laadkabel of de Home wallbox. Bedrijven kunnen met deze systemen hun werknemers financieel én functioneel ondersteunen in de laadoplossing bij hen thuis. Laadpalen en clusters vinden eerder hun toepassing op bedrijventerreinen en publieke parkeergelegenheden.
Onze systemen bieden een dynamische laadverdeling die zorgt voor een balans tussen de fluctuerende laadvraag en het beschikbaar vermogen van de gebouwen. Zo blijft er voldoende vermogen beschikbaar voor dagelijkse activiteiten, zonder het stroomnet te overbelasten.
Elke laadoplossing komt met een handig digitaal platform waarmee een compleet fleet management kan worden opgezet. De laadoplossingen kunnen eveneens geïntegreerd werken met andere open source platformen. Via het uniforme betalingssysteem worden laadactiviteiten makkelijk in kaart gebracht en kunnen kosten snel worden terugbetaald via automatische onkostennota’s.
Financieel aantrekkelijk Verschillende gemeenten en overheidsinstellingen maken de installatie van laadpalen toegankelijker via subsidies en fiscale voordelen. Zo zijn er de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Hiermee kunnen investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen worden afgetrokken van de fiscale winst. En wordt elektrisch rijden verder gestimuleerd.
Rij de toekomst tegemoet met Allimex Green Power.