Leontien Charity Ride Inventum

Op donderdag 17 september 2020 fietsen medewerkers en relaties van Inventum en belangstellenden samen honderden kilometers om geld op te halen voor het Leontienhuis: dé plek waar mensen met een eetstoornis en hun naasten terecht kunnen. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van giften. Zonder financiële steun is het de vraag hoe lang ze het nog gaan redden. En let op de extra uitdaging: als die lukt, fietsen Maxime Verhagen en Hugo de Jonge ook.

Het Leontienhuis en Leontien van Moorsel
In het Leontienhuis in Zevenhuizen kunnen mensen met een eetstoornis én hun naasten terecht. Zij worden in een veilige omgeving geholpen op weg naar hun herstel. Een eetstoornis kan levensbedreigend zijn en heeft enorme impact op de omgeving. Oud-wielrenster en viervoudig Olympisch kampioen Leontien van Moorsel is initiator van het huis: “Ik weet als geen ander hoe zwaar de strijd tegen een eetstoornis is en hoe moeilijk mijn familie het heeft gehad. Daarom bieden we in het Leontienhuis niet alleen mensen met een eetstoornis steun en een warme thuisomgeving, maar ook hun naasten.”

Inventum en het Leontienhuis
Met hulp vanuit de bouwwereld is het Leontienhuis 5 jaar geleden werkelijkheid geworden. Sinds januari 2020 is Inventum trotse ambassadeur. Marketingmanager Manon Veldkamp: “Inventum levert boilers en warmtepompen. Producten, zou je zeggen. Maar het gaat erom wat onze producten dóen: ze geven warmte, bieden een gezond klimaat en verhogen het comfort. Precies die dingen die de mensen in het Leontienhuis zo hard nodig hebben. Als je het verhaal van Leontien van Moorsel hoort, ben je meteen onder de indruk. We kunnen de bezoekers van het huis en hun naasten gewoon niet in de kou laten zitten.”

The Challenge: Maxime Verhagen en Hugo de Jonge
Om zo veel mogelijk geld op te halen heeft Manon Veldkamp Leontien van Moorsel uitgedaagd. De uitdaging: ieder individueel minstens € 10.000 ophalen. Om deze uitdaging extra kracht bij te zetten fietst Maxime Verhagen mee als Manon Veldkamp dit bedrag weet te bereiken. En lukt het Leontien van Moorsel? Dan heeft Hugo de Jonge toegezegd met haar te fietsen. Meer over The Challenge

 Het Leontienhuis mag niet sluiten
Het Leontienhuis draait op donaties en giften en het team bestaat voor 97% uit vrijwilligers. Het huis wordt hard geraakt door de gevolgen van de coronacrisis: de giften en donaties nemen steeds verder af en hierdoor dreigt sluiting. Terwijl juist in deze tijden aandacht en steun extra nodig zijn.

Leontien Charity Ride: 17 september 2020
Op donderdag 17 september 2020 fietsen medewerkers en relaties van Inventum en belangstellenden 60 of 90 kilometer. Uiteraard volgen we hierbij de richtlijnen van het RIVM. Start en finish bij het Leontienhuis in Zevenhuizen. Elke fietser laat zich individueel sponsoren. De inschrijving is open.

“Het Leontienhuis zet zich elke dag in om mensen met een eetstoornis te helpen. De weg naar herstel is niet makkelijk, maar gelukkig krijgen de bezoekers van het Leontienhuis de hulp van ervaringsdeskundigen die ze nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat zij mensen met een eetstoornis kunnen blijven helpen, organiseert Inventum de Leontien Charity Ride powered by Inventum.”,aldus Dirk de Leijer, CEO Inventum Technologies.

Help het Leontienhuis helpen
Samen met jou kunnen wij het Leontienhuis helpen, zodat zij mensen met een eetstoornis kunnen blijven helpen. Meld je aan als fietser of doneer!

Inventum organiseert de Leontien Charity Ride met het Leontienhuis. VSK 2022 en Conclusion Application Innovation zijn shirtsponsor en Vakmedianet, InstallatieTotaal en Acquire Publishing zijn mediapartner van dit evenement.