Nieuwe subsidieregeling tilt kwaliteit koude- en klimaatbranche naar hoger niveau

4

Voor bedrijven, medewerkers en zelfstandigen die werkzaam zijn in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek is een subsidie van 4,9 miljoen euro beschikbaar voor ontwikkeladvies, (bij)scholing en loopbaanbegeleiding. De regeling maakt scholing en begeleiding toegankelijker en stimuleert werkzoekenden om te kiezen voor een baan in de installatietechniek. 

De tijdelijke subsidieregeling ‘Nederland Leert Door’ van de Nederlandse overheid maakt het mogelijk om voor een gereduceerd bedrag trainingen, cursussen, ontwikkeladvies en begeleidingstrajecten te volgen. Michel van Bronkhorst is teamleider en trainer koudetechniek bij Opleidingscentrum GO° in Ede (Gld.) en ziet de nieuwe subsidieregeling als een goede impuls voor de branche. “Bedrijven zijn door corona hard getroffen. Daardoor hebben veel bedrijven niet de financiële middelen voorhanden om het personeel trainingen en bijscholingen te laten volgen. De subsidieregeling vergoedt in sommige gevallen tot wel 80 procent van de kosten en daarmee wordt de financiële drempel veel lager”, aldus Van Bronkhorst. “Ook is het een goede stimulans om de kennis en kunde van medewerkers in de installatietechniek naar een hoger plan te trekken.”

Subsidie aanvragen
Op de onlangs gelanceerde website www.TechTalent.nu kan de subsidie eenvoudig worden aangevraagd. Op deze website staat een overzicht van alle begeleidingstrajecten, ontwikkeladviezen en scholingen waarop de subsidieregeling van kracht is.

Lees het volledige artikel op: https://www.opleidingscentrum-go.nl/nieuws/2021/nieuwe-subsidieregeling-tilt-kwaliteit-koude-en-klimaatbranche-naar-hoger-niveau